2009/06/01

İlk Aşk


Sokağın ortasında bir genç kız ürkek adımlarla ileriyor. Dikkat çekecek kadar ürkek.. Henüz yaşı küçük. Genç kızlığa yeni adım atmış..
Sağına soluna bakınıyor durmadan. Günlerden Pazar..
Korku dolu sanki.. Ben penceredeyim ve aramızdaki mesafe uzak. Ama yanaklarının kızarmış olduğunu görebiliyorum. Çok tedirgin..
Bir şey mi kaybetti diye tüm dikkatim onda..

Okulun bahçesine giriyor ürkekliğini hiç bozmadan. Hemen yan tarafa yönelip bahçe duvarına yaslanıyor. Saatine bakmaya başlıyor durmadan. Ben de saate bakarken yakalıyorum kendimi, nedensiz..
Birkaç dakikaya kalmadan aynı yaşlarda bir oğlan geliyor. O da delikanlılığa yeni geçmiş, çok belli. En fazla 14' ünde.
Hemen kızın yanına gidiyor. El sıkışıyorlar önce. Sonra yavaş yavaş ilerleyerek biraz ilerideki banka oturuyorlar, yanyana ama biraz mesafe bırakarak..

Yüzüme bir tebessüm yerleşiyor.. Kısa metrajlı bir film izliyor gibiyim..

Aradan beş dakika geçmeden oğlan kızla iyice bitişik konuma geçiyor. Kızda başını önüne eğip utanma durumları.. Oğlan aşağıya eğilip kızın yüzünü görmeye çabalıyor, kız omuzlarını silkeliyor. Sonra birden kolunu çekip elini tutuyor kızın. Kız hızla geri çekiyor elini. Biraz bekliyorlar. Kızın başı hala önde. Ne çabuk küsüştüler diye şaşıyorum gülümseyerek.
Oğlan tekrar kızın elini tutuyor, kız yeniden geri çekiyor elini, ama bu kez yavaşça. Ve üçüncü deneme geliyor ardından..
Kızda artık itiraz yok. El eleler işte sonunda :)

Mevsimle birlikte aşk uyanıyor ve bu gencecik kalplerde de filizlenip hayata geçiyor. Ve ben bu bilindik başlangıcın her anına şahit oluyorum.

Yüzümdeki tebessüm hiç eksilmeden...