2009/07/31

Bir Pizza Hikayesi

Sürekli sabretmekten ve kendimle mücadele etmekten çok fazla yoruldum artık. Birileri zorla tepemi attırdılar yine. Bu kadar iyi niyetliyken neden her şey gelip beni buluyor, bir türlü çözemedim, çözemiyorum.

Neyse, yine olayı anlatıp da kimseyi bunaltmaya niyetim yok.. Demokraside çareler tükenmez deyip rahatlama yolları ararken mutfağa girip pizza yaptım ve sizinle paylaşmaya karar verdim. Yemek tarifi vermek Zeugma'da bir ilk. Olsun.. Günlük hayatta yaşadığım her şeye açık bir platform yaptım ben burayı.

Hayatımda en çok severek yaptığım ev işidir yemek yapmak. Tarif verilsin bana yeter ki. Baklava, börek açabilir, en ağır Osmanlı yemeklerini yapabilirim. Bu alana ilgim çok fazla ve her gördüğüm tarifi de denerim. Ama şimdi oturup da o yemeklerin ahkamını kesmek istemedim. Bu çok ama çok kolay bir tarif.
Pratik, görünüşü ve tadıyla yemesi çok zevkli olan bu pizza öğrenci kardeşlerime armağan olsun benden.


Öncelikle geniş bir cam ya da plastik kabın içine elimize ne geçerse istediğimiz miktarda doğruyoruz. Salam, sucuk, sosis, zeytin, mantar, patates, yeşil biber, kırmızı biber, soğan, domates.. Bunların hepsini küp şeklinde ya da ince ince doğradıktan sonra iyice karıştırıp içine bir bardak yoğurt ve bir fincan sıvı yağ ekleyip 2 yumurta kırıyoruz. Sonra yeterince un döküyoruz üzerine. 1 paket kabartma tozu ve tuz ekleyip çok yumuşak olmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Fazla bekletmeden yağlanmış teflon tepsiye döküp fırına veriyoruz.

Size kolay gelsin ve afiyet olsun..

ÖNEMLİ NOT: Tepsiye döktüğümüz hamurun yüksekliği 2 cm' den fazla olmamalı ve hamurumuzun kıvamı puding kıvamından biraz daha katı olmalıdır. Hatta ekmek hamuru kıvamında da olabilir.