2009/09/11

Küre-Sel Uyarı


Tedbirsizlik, sorumsuzluk, altyapı ve imar sorunları gelen felaketi katlayıp benzeri görülmemiş sonuçlara yol açmaya devam ederken henüz bitmedi.

Meteoroloji bugün öğle saatlerinden itibaren başlayıp gece 24.00'te yoğunlaşacak ve İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesi'ni etkileyecek yeni bir yağış uyarısı yapıyor dün geceden beri. Sel ve su baskınlarına karşı İstanbul’da önceki gün yaşanan felaketin bir benzerinin yaşanmaması için çok dikkatli olunması gerektiğini, yağışların Cumartesi gecesine kadar aynı şiddette devam edeceğini ve Pazar günü Karadeniz Bölgesi'ne geçiş yapıp, oradan da Güneydoğu'ya ineceğini belirtiyor.

Dere haline gelmiş otoyollar, çöken köprüler, birbirine girmiş ev ve araçlar, kaybedilen yaşamlar... Şehit olan askerlerimizin acılarını bile tam yaşayamamışken üzerine yeni bir sel felaketi daha...

Aldıkları oylarla koltuklara kurulup önlem olarak yıllardır kılını bile kıpırdatmamış siyasiler; ''Ben hiç televizyon izlemiyorum, bakınca kötü oluyorum. Sen de öyle yap şekerim'' diye sağa sola akıl veren insanlık yoksunu vurdumduymazlar; felaket bölgesinde sönen ocaklardan arta kalanlara akbabalar gibi üşüşen, araç kiralayıp başka bölgelerden yağmalamaya koşan utanmazlar; umarım bu silsile size insanlığınızı biraz olsun takınmanız zamanı geldiğini hatırlatan bir uyarı niteliğindedir.


Foto: Hürriyet Haber