2009/11/15

Trabzon Hurması ve Bağışıklık Sistemi

Uzmanlar bu günlerde, yaz mevsiminden sonbahara geçişte dengesi bozulan ve kışa girerken zayıflamaya başlayan bağışıklık sistemimizi hastalıklara ve virüslere karşı güçlendirmek için bol miktarda meyve ve sebze yememizi öneriyorlar.

Anavatanı Uzakdoğu olan ve ülkemizde başarı ile yetiştirilen Trabzon hurmasının çok önemli bir bağışıklık sistemi güçlendiricisi olduğunu
biliyor muydunuz?

Şifası saymakla bitmeyen, mevsimi olması nedeniyle bol bol yememiz gereken Trabzon hurması benim için, tadından ağaçtaki görüntüsüne kadar bayıldığım ve tatlı niyetine yediğim egzotik, şahane bir meyve.


Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelen ve antioksidanlar bakımından çok zengin olan bu meyve günümüzde çok yaygın görülen kanser hastalığından korunmak için önemli bir yere sahip.

Çok yüksek oranda potasyum, kalsiyum ve fosfor içeriyor. Cilt güzelliği ve diyet için de son derece faydalı.

A vitamini ve karbonhidrat bakımından da zengin olan Trabzon hurması kalp-damar hastalıklarının tedavisi, kansızlık, vitamin eksikliği ve mide-bağırsak hastalıklarına iyi geliyor, ishali kesiyor. Son yapılan araştırmalarla kolestrol ve yüksek tansiyon düşürücü özelliği olduğu da tespit edilmiş.

Diğer ülkelerde taze ve kurutularak tüketildiği gibi, gıda sanayinin tatlı, dondurma, marmelat,
krema, kek gibi alanlarında kullanılıyor.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın...