2011/02/14

Yine 14 Şubat

* Tarihler hediyelerin, kırmızı güllerin, ''Seni seviyorum''ların havada uçuştuğu, daha doğrusu uçuşmak zorunda kaldığı o zoraki 14 Şubat'ı gösteriyor yine. Nereye baksak reklam, nereye baksak kırmızı.
Of ki ne off...

* ''Je t'aime'' sadece iki, ''I love you'' üç hece iken, güzel Türkçemizde ''Seni seviyorum,'' neden altı hece? Söylemesi zor ve klişe değil mi sizce de? Kulağa hoş gelen daha etkili bir alternatif bulan, önerisi olan yok mu?

* Acıya şikayetsiz katlanmak= Aşk diye bir açılım yakıştırılan o güçlü duyguyla birbirlerini sevip ayakları yerden kesilen çiftler böyle bir tarihi, dolayısıyla hediye meselesini sorun yaparlar mı?

* İlkçağlardan itibaren, duyduğumuz o efsane aşklarda, örneğin Kerem Aslı'ya, Leyla Mecnun'a, Romeo Juliet'e sevgisini nasıl ifade ediyordu? Lüks bir restoranda olabilir mi? Mum ışığı, kırmızı şarap ve güllerle donanmış romantik bir yemekte sunulan tek taş yüzüklerle mi yoksa?

* Sıcak bir omzun sığınağında aşkla çarpan bir yüreğin en güzel hediye olduğunu unutmayın. El ele ve ışıklar saçarak baharlara yol alın...