2012/05/15

Düşlerini Yakala!

Hayal kurmayan insan var mıdır sizce?
Yeryüzündeki milyonlarca insanın kafasından milyonlarca hayal geçmekte olduğu bir gerçek.
İnsanların neden hayal kurduğunu düşünelim.
Kimimiz ''Çok arzuladığımız bir şeye gerçek hayatta sahip olabilmeyi istediğimizden'', kimimiz hiçbir zaman sahip olamayacağımızı düşündüğümüz için dalarız hayallere...

Bunu yaparken yaratıcılıkta sınır tanımayız. Olayları kurgular, sanki bir film yönetmeni gibi stüdyo ortamı hazırlar, ardından gerekli kişileri konduruveririz sahneye.

Keyfimize kalmıştır. Canımız nasıl istiyorsa öyle! Başrolü tabii ki kendimize ayırmış, kanat takmış uçuyoruzdur adeta...

Hayal kurarken birçoğumuza sponsor gereklidir.
Bir kere şans oyunlarından yüklüce bir para kazanmak gibi bir giriş kaçınılmazdır.
Bu parayla neler neler yapılmaz ki!

Çoğu zaman güzel bir dünya turuna çıkmakla başlanır. Akla gelebilecek bütün hayaller sıralanır ardından. Kimi hayallerindeki evi inşa eder kafasında, içini istediği gibi döşer. Kimi kaliteli bir üniversitenin en gözde bölümünden, en iyi dereceyle mezun eder kendini. Kepini gökyüzüne fırlatırken alabildiğine mutludur. Kimileri ise hayallerinin prensi ya da prensesiyle görkemli bir düğünde, heyecan içinde dans etmektedir.

Bu saydıklarım imkânsız ya da komik mi sizce? Hayır, asla!

Ne demiş Robert Shuller:
''Bir hayal inşa edin. Daha sonra hayal de sizi inşa eder.''

Peki Mevlâna'nın şu sözüne ne demeli? ''Ne düşünüyorsan O'sun !''

Gerçekten de ne düşündüğümüz ya da neyi hayal ettiğimiz önemlidir.
Ama bu, hayal ettiğimiz şeye ve olabilirliğine ciddi anlamda inanıyorsak gerçekleşecektir. En azından olasılıklar yükselecek, hedefe yaklaşılacaktır. Çünkü bu uğurda çaba harcarsak, beynimiz bütün enerjisini hedeflerimize ulaşmamız için seferber edecektir. Çünkü psikolojideki ''Algıda Seçicilik'' devreye girecek ve hayalimize ulaşmamızı sağlayacak her tür fırsatı fark etmeye başlayacağız demektir.

Şimdi diyorsunuz ki ''Nerede bende o şans? Bu o kadar kolay bir şey mi?''
Ama unutmayın; aksiliklerin peşinizi bırakmadığını düşünür durursanız, gerçekten de bütün aksilikler gelir sizi bulur. Çünkü çekersiniz bir şekilde.
''Algıda Seçicilik'' bu kez olumsuzluklar üzerinde yoğunlaştığından, beyniniz ve düşünceleriniz yoluyla oluşan negatif enerji tüm aksilikleri size doğru çekecektir- ki bu bilimsel kanıtlanmış bir gerçektir-.

Sözün özü; hayallerimizin peşinden gitmek şart!
Çünkü kafamıza yerleştirmeliyiz ki hayal edip inanınca gerçekleşme olasılığı yükseliyor.
Sevdiğimiz insana ulaşmak, eğitimimizi tamamlamak, daha çok kazanmak...
Tüm bunlar için mümkün olduğunca kurgulayıp düşlemek ve ardından gerçekleşmesi için çaba göstermek. Elimizden ne geliyorsa yapmak!

Yeryüzünde üzerinde en çok hayal kurulan, başka bir deyişle düşlerde en fazla yoğunlaşılan şey aşktır sanırım. Öyleyse sevdiğiniz kişi için de çaba gösterin, uğraşın. Aşk bambaşka bir şey çünkü.
O sizi fark etmiyorsa fark etmesini sağlayın ve olabilirliği maksimuma çıkarın.

Düşlerinizi yakalayabilmeniz dileğiyle...