2013/04/25

Vücut Dili: Diz Kapakları

Daha bloga ilk yazmaya başladığım yıllarda aklımdaydı bu konu.
Gazetenin birinde son derece ilginç bir yazı okumuştum.
Belki de bir dergiydi, hatırlamıyorum.
Konu bir profesörün tespiti ile ilgiliydi. Ancak, internette o kadar aramama rağmen ne profesöre ne de öyle bir yazıya rastlayabilmiştim.
Birkaç gün önce bir yerde bu konu açıldı.
Arkadaşlardan biri konuyu aynen kendisinin de bildiğini, yazıya değil ama konuyla ilgili bir fotoğrafa ulaştığını söylemez mi?
Nasıl mutlu oldum anlatamam...
Olay; ''Dizin ön kısmında, uyluk kemiği, kaval ve kamış kemiklerinin birleştiği kısımda yer alan, kapak biçiminde, yassıca ve oynar kemik'' olarak tanımlanan diz kapağı ile ilgili ve gerçekten çok ilginç.
Duyduğunuzda ister istemez '' Yok artık!'' diye düşüneceğiniz, ancak birkaç kişi üzerinde durum tespiti yaptığınızda şaşkınlık içinde inanacağınız bir gerçek.

Profesörün tespiti özet olarak şöyle:
Kadınlar diz kapaklarında bir surat barındırıyorlar. Boyutları tamamen diz kapağıyla örtüşen büyüklükte bir surat. İşin ilginç tarafı; bu surat kadının yaşı genç ise bebek suratı şeklinde görünüyor ve kadın yaş aldıkça çirkinleşmeye başlıyor. En sonunda da ''maymun suratı'' şekline giriyor.
İfade aynen bu. Ne kadar enteresan değil mi?
Eğer kadınsanız, bir aynanın karşısında dizlerinize bakıp durumu önce kendinizde test etmekle işe başlayabilirsiniz. Daha sonra en yakınınızdaki kadınlarda...
Erkeklerde test etmeye kalkmayın, onlarda surata benzeyen bir şey görünmüyor.
Tabii ki sizin de şu an aklınıza geldiği üzere, yazın deniz kenarında gözlem yapmak bu iş için biçilmiş kaftan.

Gözlerinize inanamayacaksınız...