2013/07/09

Google Görsel Arama (Google Images)

Arkadaşlar, malum bu aralar bloglarda durgunluk var.
O yüzden bugün, özellikle blog yazarları için birçok yönden faydası olacak küçük bir teknik bilgi vermek;
Google'ın ''Görsel Arama'' hizmetinden bahsetmek istiyorum.

Bu hizmeti bilen pek çok kişi vardır belki de; ama bizim hedef kitlemiz ''bilmeyenler'' olsun. Evet, Google Images oldukça işimize yarayacak bir özelliğe sahip.
Elimizde bir fotoğraf mı var?
Bu fotoğrafın başka nerelerde kullanıldığını saniyeler içinde görebiliyoruz.
Bize ait bir fotoğrafı izinsiz kullanan ya da sahiplenenler varsa hemen ortaya çıkıyor örneğin...
Ya da gördüğünüz bir fotoğraftaki kişinin adı neymiş, beğendiğiniz araba hangi markaymış, bayıldığınız bir manzara resmi dünyanın neresindeymiş, öğrenebiliyorsunuz
Şimdi... Bu postta kullandığım yukarıdaki görselden örnekleme yapalım:
Görseli oluşturan resmi kimin yaptığını mı merak ettiniz veya bu görsel başka nerelerde kullanılmış görmek mi istiyorsunuz? Öncelikle, resmi bilgisayarınıza kaydediyorsunuz.


Daha sonra resmi şekilde görüldüğü gibi Google Görseller (Image) çubuğuna sürüklüyor ve bırakıyorsunuz. İkinci bir yöntem olarak; Google Görseller sayfasındaki arama çubuğundaki ''Görseller'' butonuna basarak Resim Yükle ve ardından Dosya Seç ile devam edip dosyanızda kayıtlı olan söz konusu resmi aratıyorsunuz.


Resmin kim tarafından yapıldığı, başka nerelerde kullanıldığı ya da nereden alındığı gibi detaylar sadece birkaç saniye içinde, aşağıdaki sayfa gibi devam ederek ve sayısız örnekle eşleşerek ortaya seriliyor... 👇👇







Örnek Görsel: Susan Hazard