2014/03/09

Kıraç: Çık Hayatımdan

Şarkıları, besteleri, dizi müzikleri ve tabii ki duruşu ile rock müziğimizin en sevilen isimlerinden Kıraç'ın iki yıl ara verdikten sonra çıkardığı ve kısa bir süre önce müzik marketlerde yerini alan onuncu albümünden bahsetmek istiyorum.

Aranjörlüğünü ve prodüktörlüğünü Kıraç'ın yaptığı, davul hariç tüm enstrümanların yine kendisi tarafından çalınmış olduğu bu albümde çok ama çok özel bir parça var.
Albüme adını veren "Çık Hayatımdan" adlı bu parçanın söz ve bestesi de Kıraç'a ait. 


Diyebilirim ki; dün gece bir TV programında ilk kez dinlediğim bu parça kadar beni etkileyebilmiş başka bir parça daha olmadı hayatımda. Uzun bir süredir yaşamakta olduğum(uz) tüm duygular dile gelmiş, Kıraç'ın sesi ve notalarında can bulmuş, adeta bir haykırışa dönüşmüştü. 
Tarifi mümkünsüz, karmakarışık duygu selleri içinde kalakaldım: Şaşkınlık, coşku, sevinç, hüzün, mutluluk, öfke, umut...
O an hepsi birbirine girdi.



ÇIK HAYATIMDAN
Senin olduğun cennete bile girmem
Kara gördüğüme beyaz diyemem
Ölürüm de sana boyun eğmem
Kara gördüğüme beyaz diyemem
Diyemem, diyemem
Ölürüm de sana boyun eğmem
Çık çık çık hayatımdan
Çık çık çık çık dünyamdan
Yalanlarını dolanlarını al çık hayatımdan


Kıraç, "Dinleyenlerim beni belki bu kadar öfkeli görmediler hiç. Kötülere karşı dünyanın bütün iyi insanlarının daha sert tepkiler vermesini istediğim için böyle bir şarkı yaptım. 'Çık Hayatımdan' şarkısı ile dünyadaki bütün kötü insanlara ve kötülüklere öfkemi dile getiriyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız dünya düzeni ile ilgili endişelerimi anlatmaya çalışıyorum. Her şeye rağmen, hepimizin koro halinde 'Hayat güzeldir!' diye haykırmasını diliyorum. Ben bu haykırışın en güçlü seslerinden biri olmaya hazırım," diyor.

Hepimizin koro halinde ''Hayat güzeldir!'' diye haykıracağı,
kötülerden ve kötülüklerden uzak o günlere en kısa zamanda kavuşmamızı diliyorum.
Kıraç'a bu harika parçası için yürekten teşekkür ve sevgilerimle...