2014/12/11

Blogger Anasayfada Görsel Olmadan Listelenmek

Blogger yayın saati sorunu ile birlikte başlayan ve yaklaşık dokuz aydır sürmekte olan can sıkıcı bir durumun içindeyim arkadaşlar. Benimle birlikte birkaç blog daha aynı durumda. Zaten sizlerin de dikkatini çekiyordur mutlaka.
Google Friend Connect aracılığıyla takip edilen bloglar, kontrol panelinde, yani blogger.com anasayfamızda ''Tüm bloglar'' başlığı altında listeleniyorlar hani. Benim yazılarım işte oradaki listelemeye kullandığım görsel olmadan ve noreply@blogger.com şeklinde başlayarak tuhaf biçimde düşüyor (Daha iyi anlamak isteyenler kullandığım görseli incelesin lütfen).

Yayın saati sorunum uzunca bir süre sonunda çözümlenmişti. Ancak, sözünü ettiğim listelemedeki tuhaf görüntünün dokuz aydır düzeleceği yok. Takdir edersiniz ki oldukça uzun bir zamandır süren çok can sıkıcı bir durum bu.
Şimdilik kısa kesiyorum. Çünkü izah ettiğim durumu düzeltebileceğine inandığım bir çözüm geldi aklıma az önce. Bu yazıyı yayınlarken o çözümü uygulayacağım. Dolayısıyla; bu bir deneme yayınıdır. Şayet yazı yayına girdiği an paneldeki listelemeye görseliyle birlikte, dokuz ay önceki gibi, yani olması gereken normal görüntüsüyle düşerse aylardır süregelen sorunum çözüme ulaştı demektir. Bunu başarırsam çözümü ek olarak yazıya ilave edeceğim.

Not: Ne yazık ki bu çözüm de işe yaramadı :(

EK: Şimdi gelelim aşağıdaki yorumlarda bu yazıya sonradan ek yaparak açıklayacağımı söylediğim ''görsel'' ile ilgili sorunumun ne olduğuna. Sorunu farkettiğimde çözümün orada gizli olduğuna inandım. O yüzden bu yazıyı alelacele yazıp yayınlayarak test etmeye ve emin olmaya karar verdim:
Sorun yazıya ait görsellerin HTML sayfasındaki linkleriyle ilgili.
Ama https://.. diye başlayan türden bir sorun değil benimki.
Bendeki görsellerin linklerinin son kısımları bozuk. Görsellerin adları 9 aydır %'ler, rakamlar ve harflerle karmakarışık bir hale girerek geliyormuş yazıların HTML sayfasına...
Örnek:
"http://4.bp.blogspot.com/-qs6aPQNqs8g/VGqKTH7cMCI/AAAAAAAASaA/oMvmINzKbsk/s1600/akordeon%2B%C3%A7alan%2Bk%C4%B1z.jpg"

Oysa;
"http://4.bp.blogspot.com/-qs6aPQNqs8g/VGqKTH7cMCI/AAAAAAAASaA/oMvmINzKbsk/s1600/akordeon+çalan+kız.jpg"

Bu postu yayınlamadan önce de aynı şey oldu.
Ve ben görselin bozuk linkini olması gereken şekilde düzelttikten sonra yayınladım bu yazıyı..
Sonuç?
Değişen bir şey olmadı!
İlgilenenlerin bilgisine efendim....



24 yorum:

  1. Bende de yorum yazınca harf doğrulama uygulaması başladı kendi kendine. Senden yardım istemiştim blogumda yorumunu cevaplarken :)
    Umarım sorunun düzelmiştir.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef düzelmedi. Yazıyı yayınlar yayınlamaz gördüm ve en alta hemen not düştüm hatta.

      Sendeki sorun sana mahsus değil, yorum konumunu ''açılır pencere'' olarak seçmiş herkes için geçerli sevgili Çınarcım. Eğer ''yerleşik'' konuma geçersen harf onay istemeyecek. Ayrıca şu anki haliyle harf onay istiyor görünüyor; ama harf doğrulamadan da gidiyor, bilgine...

      İşte böyle, Blogger ara sıra kafayı yiyor. En çok da bana çektirdi sanırım...
      Sevgiler...

      Sil
  2. aynı sorun bende yok.benım yayın akısım normal.sızın temanızda sorun mu var acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger teması kullanıyorum, olmaması gerekir.
      Yalnızca en yukarıda olması gereken Navbar'ı kaldırmıştım.

      Sil
  3. Evet düzelmemiş maalesef.
    İnşaallah düzelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim düzelir. Çok sıkıldım artık.
      Blogger'ın her türlü sorunu gelip beni buldu.

      Sil
  4. blogger profiliyle ilgili bir sorun galiba.. benimki mesela googleplus ile bağlantılı, seninki eski blogger profili.. oradaki ayarlara baktın mı?

    YanıtlaSil
  5. https://support.google.com/blogger/answer/1375600?hl=tr

    http://www.bloggermodifiye.com/2012/11/bloggerdan-google-uyeleriniz-icin-yep.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim linkler için.
      Google profiliyle blog yazmayı pek sevmiyorum; ama linkleri vakit bulunca inceleyeceğim.
      Google profil kullananların yorum formu değişik oluyor, Google profil sayfasında bağlanıyor sanıyordum. Pek çok kişinin öyle çünkü. Ama seninki değişmemiş. Umarım çözülür.

      Sil
  6. Türkçe karakter sorunu vardı bende de epey uğraştım bir hafta etiketlerde Türkçe harfler soru işareti şeklinde çıkıyordu. Sonunda kendiliğinden düzeldi, enteresan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Burcu, benim sorunum görsel ile ilgili sanırım.
      Görsellerin html sayfasındaki linkleri 9 ay önceki postlarıma göre bariz şekilde farklı.
      Durumu detaylarıyla yazının altına ek olarak açıklayacağım.

      Sil
  7. Çok teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.
      Blogger ile ilgili en kötü sorun hakkında bilgi vermek istiyorum biraz.
      Bu sorun yazmaya uzun süre ara verenlerin başına geliyor (Benim listemde şu an bu türden iki blog var). Uzun süre güncellenmeyen bloglarda o güne kadar yazılan tüm yazılar yok oluyor, blog aynı linkle, tamamen yabancı dille yazılmış bambaşka bir görünüme bürünüyor. ''Uzun süre''nin ne kadar olduğuna Blogger karar veriyor ve bu süre değişebiliyor da...
      bkz: http://devinimlerde.blogspot.com.tr/

      Dilerim kimsenin başına gelmesin.
      Bazı dönemler ara verdiğin için bunu özellikle belirttim Çınarcım.
      Sevgiler...

      Sil
  8. Aynı sorun bende de var Zeugma'cığım..Tarih olarak ne zaman başladığını bilmiyorum ama, blog yazmaya başladığımdan bu yana sanki var gibi!.. Takip ettiğim bloglar içinde benim gibi üç beş blog sayfasında da görüyordum.. ama hemen herkesin fotoğraflı bir şekilde yazıları okuma listesinde çıkarken 'benim niye çıkmıyor!' dediğim çok oluyordu.. ben de senin gibi kendimce birkaç deneme yapmış, düzelmeyince de bırakmıştım .) şimdilik düzelinceye kadar bu durum nazar boncuğumuz olsun :) ama diğer yandan uzun süre güncellenmeyen yazıların yok olup uçması çok daha can sıkıcı bence... bu yüzden yedeklemek şart...ben bunun için (ayarlardan- içeri-dışarı aktarmanın dışında) gmail uzantılı olmayan başka bir e-postaya link veriyorum..böylece yazılarım o e-postada da yedeklenmiş oluyor. Bu paylaşımın, benim için de yeniden bir anımsatma oldu.. Teşekkür ederim... Dilerim çözümlenir...

    Şimdiden güzel bir haftasonu dilerim..Sevgilerimle Zeugmacığım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esinciğim, senin sorunun benimkinden bir derece daha iyi durumda.
      Çünkü senin sadece görselin görünmüyor. Yazı başlığından sonra benimki gibi noreply@blogger.com (ESİN) diye başlasaydı o kötüydü. Ayrıca benim blogger anasayfamın linki sizinkiler gibi değil. https://draft.blogger.com/home şeklinde.

      Sanıyorum senin sorunun küçük bir müdahaleyle çözülecek. Kayıt sayfasına gelip yayınlanmış postlarına HTML sayfasından bir bak bakalım. Kullandığın ilk görselin linki http://... diye değil de https://... diye başlıyorsa sorun kesinlikle orada ve çabucak halledeceksin.
      Nasıl mı?
      Postunu hazırladıktan sonra yayınlamadan önce HTML sayfasından kontrol edip görselin linkindeki s'yi attıktan sonra yayınlayarak... Umarım işe yarayacak ve kurtulacaksın bu sorundan.

      Teşekkür ediyor, ben de güzel bir hafta sonu diliyorum.
      Sevgiler Esinciğim..

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için Zeugmacığım... Ben yayınlamış olduğum yazıların html kodlarına bakınca gördüm evet.. hayret gerçekten de http olacağına uzantısında hep (s) var!! yani https..imiş yeni fark ettim iyi mi:) mevcutları öyle yaptım.. değişmedi.. ama onlar bir kere yayınlandı herhalde bu yüzden değişmedi.. yeni postta deneyeceğim.. umuyorum değişecektir..

      Tekrar çok sağol Zeugmacığım.. vallahi süpersin canım .) Sevgilerimle...

      Sil
    3. Uzantıda ''s'' varsa bu iyi haber:)
      Evet, aynen tahmin ettiğin gibi. Mevcut postlar yayına girip indekslendiği için sonradan düzeltsen de durum değişmiyor..Bu durum 4 yıldır böyleymiş sende, haklısın. İlk postların normal görüntüde. Onlardakidaki linklerde ''s'' yok o zaman kesinlikle. Yazacağın yeni postta uygulayıp yayınladığında büyük bir yüzdeyle sorunun çözümlenecek :)

      Teşekkür ederim; ama süper falan değilim. Yayın sorunlarıyla ilgili yazıları büyük bir dikkatle okuyorum sadece. ''s'' olayını geçenlerde ehl-i blog adlı arkadaşın yazısından öğrenmiştim.
      İyi bloglamalar, sevgiler Esinciğim...

      Sil
  9. elimizden bir şeyde gelmiyor ki düzeltelim şu sorunu :\

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cancan :) Maalesef elden gelen bir şey yok.
      Beterin beteri var diyelim. Ya bütün yazılarım yok olup yabancı dilde bir linke dönüşseydim?

      Sil
  10. Bloggerda mail ile yayınlama diye bir ayar var. Genellikle hani cevap göndermeyin anlamındaki mailler noreply olur ya bana bunu çağırıştırdı acaba yanlışlıkla falan bu ayar etkinleştirilmiş olabilir mi ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail yoluyla hiç yazı yayınlamadım bu güne kadar.
      Baktım ama o kısımda etkinleştirilmiş bir ayar göremedim.Ya da görünmüyor.
      İlginiz için teşekkür ederim. .

      Sil
  11. Merhaba, bu sorunla bende karşılaşmıştım. Nedeni yayınladığınız resimleri bilgisayarınızdan kopyalamanız olabilir. Çözüm; aynı resimleri düzenle seçeneğinden kaldırarak, üstte bulunan resim yükle panelinden yüklemeniz. Umarım faydalı olur.
    Benim de yazılarım takipçilerime ulaşmıyor, bir türlü düzeltemedim.

    Blog adresim: http://kalemeraki.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, evet postlarımın görsellerini bilgisayarımdan yüklüyordum. bir sonraki yazıda bahsettiğiniz bu çözümü uygulamayı düşünüyorum. Umarım faydalı olur ve 1 yılı aşmış bu sıkıntıdan kurtulurum artık. Çok teşekkürler.

    Yazılarınızın takipçilere ulaşmaması sorununuz yayın saati ile ilgilidir. Kontrol paneline düşmüyorsa kimsesinin haberi olmaz. Bu sorun bende de vardı, halen var, ama süre 1-2 saat kadar sürüyor.
    Dilerseniz şuradaki yazımı ve yorumları bir okuyun. Belki yardımcı olur.
    http://anfaengerwriter.blogspot.com.tr/2014/04/blogger-yayn-saati-sorununa-yardm-lutfen.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Resimleri düzenle'' diye bir seçenek yok bende. ''Yükle'' yazan yer var sadece. Tıklandığında ''Dosya Seç'' diyor ve o dosyalar bilgisayarda ki.

      Ama yine de URL'den yükle başlığını bir denemek istedim. ImageShack'ten görselime link alp yazıya bu linkle başiladım. Değişen hiçbir şey olmadı. Görsel olmadan ve yayın saati problemi yaşayarak listelenmeye devam ediyorum maalesef...

      Sil