2015/02/23

Çıkış Yolu

Profesör Dr. Metin Feyzioğlu, ülkemizin yetiştirdiği yüz akı değerlerden, çağdaş bir vizyona sahip, mangal gibi yüreği olan, genç, dinamik, ilkeli bir akademisyen. Atatürk devrimlerine ve laiklik ilkesine sadakatiyle, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına olan sarsılmaz inancıyla, kullandığı medeni üslupla ve hoşgörüsüyle kitlelere hem umut hem ışık olmaya devam ediyor.

Uğur Dündar, üzerinde topladığı erdemler saymakla bitmeyen sayın Feyzioğlu hakkında; kiminle konuşsa ondan övgüyle bahsettiğinden, pek çok kişinin ''İşte aradığımız Cumhurbaşkanı adayı!'' dediğinden söz etmiş ve ardından sıralananları şöyle eklemişti: ''Kardeşim adamda bilgi var, akademik kariyer var, gençlik var, hitabet ve karizma var. Hepsinden önemlisi ilke var. Adı en ufak bir pisliğe karışmamışlık var. Yani çağdaş demokratik hukuk devletlerinde bir liderde bulunması gereken ne varsa, hepsi Profesör Feyzioğlu’nda var. Hatta fazlasıyla var…”

Bu görüşlerin her birine yürekten katılan, onu hayranlıkla izleyen ve destekleyenlerden biri olarak Sayın Feyzioğlu’nun imza gününe gidebilme şansına eriştim. Onu bizzat görüp kitabını imzalatmak ve kısa da olsa sohbet edebilme imkânı bulmak benim için inanılmaz bir heyecandı gerçekten...



Çıkış Yolu tanıtım bülteni şöyle:
Hayatımızda umutsuzluğa yer yoktur.
Başkalarının umutsuzluğa kapıldığı yerde, inancımız, umudumuz olur.
"Çıkış Yolu", özlediğimiz Türkiye'nin yoludur.
Türk Milleti; çok daha güzel, güvenli, mutlu, refah içinde yaşayacağı aydınlık bir geleceğe layıktır. Geçmişte bunu çok daha zor şartlar altında başardık. Bugün de başaracak güçteyiz.
Milletimizin geleceğini, yine milletimizin azim ve kararlılığı aydınlatacaktır. Öğretmenimiz, Türkiye'dir.
Sevdamız, adımız, soyadımızdır Türkiye...


Tam yerine rast geldi, tam zamanında yetişti ''Çıkış Yolu''…
Sevdam, adım, soyadım ve öğretmenim Türkiye!
Sevgiyle, umutla ve inanç içinde okuyorum…


16 yorum:

  1. Ben de alacağım bu kitabı, böyle kıymetli fikir adamlarına o kadar ihtiyacı var ki bu ülkenin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarı asla insan ayrımı yapmayan, ayrışarak, ötekileştirerek, reddederek, dışlayarak gidilecek yer olmadığını söyleyen, birleştirici güçlerin dayanağıyla ÇIKIŞ YOLU'nu Türk Milleti'nin büyük bir öğretisi, beklentisi, isteği, duruşu olarak addeden son derece değerli bir fikir adamı olan;
      ''ÇIKIŞ YOLU'nun ilk durağında BİZ olmak var.
      Ortak tarihimiz, ortak değerlerimiz BİZ kültürünü yaratmıştır.
      Türkiye'de yaşayan herkes, hiç ayrımsız BİZ'in en değerli üyesidir. Köklerimiz sağlamdır ve derinlerdedir. Aksi takdirde yıllardır oynanan tüm oyunlara, sahnelenen tüm senaryolara rağmen hâlâ bir arada yaşıyor olabilir miydik?
      Atatürk ve Cumhuriyet BİZ kavramının en güçlü temelidir...
      '' diye başlayan bir kitap...

      Sil
  2. Umudumun tükendiği bu günlerde okumak iyi gelebilir.

    YanıtlaSil
  3. Kitabını alıp okumak gerekir..keşke tanışmak da kısmet olsaydı... böyle değerli insanlara ihtiyacımız var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir Kitap Fuarı bu yıl 18-26 Nisan 2015 tarihleri arasındaymış. Pek çok etkinlikten, yüzlerce yazarın okuyucularla buluşacağından söz ediliyor. Birka ay sonra dilerseniz siz de tanışabilir ve kitabınızı imzalatabilirsiniz.

      Sil
  4. Prof Dr. Metin Feyzioğlu gurur duyduğumuz bir insan.. Uğur Dündar'ın Feyzioğlu hakkında söyledikleri çok yerinde sözler.. Dürüst, ilkeli, çalışkan, Atatürk devrimlerine ve laiklik ilkesine bağlı..demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına olan inancı tam.. Çağdaş bir vizyona sahip, birikimli, kariyeriyle, duruşuyla.. saygın bir insan en önemlisi de ahlaklı bir insan!. Feyzioğlu gibi onur duyacağımız, değerli insanlara bu ülkenin gerçekten çok ihtiyacı var!.

    Kitabını 'alınacaklar listesine' ekliyorum..en kısa zamanda okumak istiyorum.. Ayrıca 'imza günü' aracılığı ile 'Çıkış Yolu' kitabını Feyzioğlu'na imzalatmış olmana ve bu vesile ile kendisi ile tanışmış olmana senin adına da çok mutlu oldum Zeugmacığım...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkenin git gide kötüye giden, endişe veren durumunu gören, durmadan çabalayan bir insan. Gurur duyduğumuz, çok ama çok değerli bir kimlik. Sayın Feyzioğlu gibi değerli insanlara bu ülkenin hem de acilen ihtiyacı var!

      Çok teşekkür ederim. Hem onu görme şansına erişmek, hem yazdığı kitabı benim adıma imzalaması gerçekten de çok çok mutluluk vericiydi Esinciğim. Dilerim sen de böyle bir fırsat yakalarsın.
      Sevgilerimle...

      Sil
  5. memleketin Metin bey ve onun gibilere o kadar ihtiyacı var ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl!
      Varlıkları ''can suyu'' yerine geçecek Funda...

      Sil
  6. Profesör Metin Feyzioğlu ülkemiz için halkımız için; karakteriyle, duruşuyla, fikir ve düşünceleriyle özlediğimiz, görmek istediğimiz insanlardan. Lider özellikleri taşıyor, güçlü bir hatip, güzel ahlak sahibi (nasıl da hasret kaldık böyle insanlara) güler yüzlü ve sakin...Televizyon programlarında çok başarılı.

    Kendisiyle yapılmış iki röportajı okumuş ve çok etkilenmiştim; Annesini doğumda kaybetmiş, hiç tanımamış. Kendisini dedesi(Turhan Feyzioğlu) ve anneannesi büyütmüş. Onlara anne-baba demiş. Babasını çok sonradan 9-10 yaşlarında tanımış. Bir süre hiç kabullenememiş. Bu hayatın içinden sıyrılıp kendini böylesine geliştirmesi bile çok büyük başarı.
    Kitabını alıp okumak isterim. Böylesi insanların göstereceği "çıkş yollarını" bilmeye gerçekten ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tespitlerinize tamamen katılıyorum. Güler yüzlü ve sakin, evet. Öfkesini kontrol altında tutamayıp olumsuz davranışlar sergileyen, argo kullanan, hatta Meclis'te birbirlerini gırtlaklamaya kadar gidenlerle hiç alâkası yok. Güzel ahlâk sahibi.
      Bahsettiğiniz röportajı geçen yıl ben de okumuş ve çok etkilenmiştim. Duygusal anlamda zor bir çocukluk geçirdiğini tüm şeffaflığıyla anlatmıştı. Dimdik ayakta kalabilmesi güçlü bir karakter olmasından ve yine çıkış yolları bulabilmesinden kaynaklı bence. Üzerinde sayısız erdem barındıran, gıpta edilesi, çok sağlam bir kimlik...
      Dediğiniz gibi... Böylesi insanların göstereceği çıkış yollarını bilmeye, öğrenmeye hepimizin ihtiyacı var.

      Sil
  7. Aklına güvendiğim, tercihlerinden az çok karakteri hakkında bilgi edindiğim bir yer bu blog alemi .. Ve sen sevgili Zeugma sen, çok az sayıda aklına kültürüne zevkine ve de sözüne güvenileceğine inandığım bir blog arkadaşısın. Hele de bu tanıtımını ve bu mükemmel kişi ile ilgili fikirlerini okuduktan sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi daha iyi anladım. Çünki "Çıkış yolu" gerçekten pek çok anlamda öğrenmek isteyenler için bir çıkış yolu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklına, kültürüne, zevkine ve de sözüne güvenileceğine inandığınız ''çok az sayıdaki'' blog arkadaşlarınızdan biri olduğumu söylemeniz son derece zarif bir davranış, teşekkür ederim sevgili Gülsen Hanım.
      Sayın Feyzioğlu'ndan ''bu mükemmel kişi'' diye bahsetmeniz beni ayrıca mutlu etti. Çünkü ben de kendisinin hem bir insan, hem lider olarak ''kusursuz'' biri olduğunu düşünmekteyim. Kitabında yazdıklarının ise öğrenmek isteyenler için pek çok anlamda bir ÇIKIŞ YOLU olduğunu...

      Sil
  8. geleceğe hala umutla bakmamızı sağlayan çok değerli bir insan ve iyi ki var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki var gerçekten. Varlığı umut ve huzur veriyor...

      Sil