2015/10/26

Raviş: Güzel Kadın

Doğadaki her bir zerre muhteşem bir düzen ve uyum içerisinde ritimsel ve melodik bağlarla bağlı birbirine...

Elektron, atom ve galaksi hareketlerinden tutun da kalbimizin, hatta vücudumuzdaki kan dolaşımının sesine kadar büyütülen tüm seslerde müziğin varlık alemiyle doğrudan ilişkisi olduğu gözlemleniyor. Kuş sesi ve yağmur sesindeki huzura, suyun çağıldayan, rüzgârın uğuldayan melodisine ne demeli? Gümbür gümbür şimşek sesi, yıldırım sesi, ROCK SESİ!
Müziğin insan ruhuna terapi etkisi olduğunu, yüzyıllar boyunca bazı sıkıntılarda tedavi yöntemi olarak kullanıldığını biliyoruz.

Haydi haftaya müzikle başlayalım ve harika iki parçayla ruhumuzu besleyelim biraz...

Raviş, yaptıkları müziği ''pop rock/alternatif'' olarak tanımlayan yepyeni bir grubun adı. Kurucusu daha önce farklı gruplarda albümler yapmış, aynı zamanda Zeugma Rock Grubu şarkılarının da yazarı ve bestecisi olan deneyimli bir müzik adamı: Turgut Raviş

RAVİŞ, ''her zamanki gibi kendine ait besteleriyle'' müzik hayatına yeni bir yol çizme kararı alan Turgut Raviş tarafından bestelerini yayınlayacağı yeni bir albüm yapmak üzere proje amaçlı kurulmuş.

Bu aşamada vokalist Burak Tütüncü ile tanışıp projesine dahil olma teklifine olumlu yanıt alınca da RAVİŞ'in son kadrosu oluşmuş. Grup üyeleri müziği hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olarak görüyorlar.
Evet, ilk albümleri “Güzel Kadın” söz ve müzikleri Turgut Raviş’e ait iki besteden oluşan bir single projesi. Albümün yakında yayınlanacak olan ilk klip çalışması ''Güzel Kadın'' isimli parça için yapılmış. İlk albümlerinde aralarındaki müzik sinerjisinin gücünü fark eden grup üyeleri kendilerine ait besteleri devam albümlerinde piyasaya sürme düşüncesindeler.

Dört ay gibi bir sürede aranje, kayıt, edit, mix, mastering aşamaları tamamlanmış olan ve tüm dijital platformlarda 16 Ekim 2015 tarihinde DMS etiketi ile yerini alan, çiçeği burnunda bu single projesi geliyor şimdi karşınıza:







Ben parçalardan hangisini beğeneceğimi şaşırdım gerçekten.
Her ikisi de birbirinden güzel. Her ikisi de buram buram yetenek ve kalite kokuyor.
Sesinize, sözünüze, emeğinize sağlık RAVİŞ!
Yolunuz açık olsun...


http://www.twitter.com/ravismuzik
http://www.facebook.com/ravismuzik
http://www.instagram.com/ravismuzik