2015/12/15

Blogger'ın Yeni Hizmeti: Öne Çıkan Yayın

Blogger yeni yıla doğru yepyeni bir hizmet daha devreye soktu. Bugün panellere uçuk mavi bir etiketle beliren Biliyor musunuz? diye bir soru geldi. Altında da ''Artık yeni Öne Çıkan Yayın gadget'ını kullanarak seçilen bir yayını ön plana çıkarabilirsiniz'' bilgisi var.
Dikkatinizi çekmiştir. Halen orada...
Bu gadget'ı ben 10 gün kadar önce farkedip kullanmaya başlamıştım, bloguma girenler bilirler. Boyozla ilgili yazıdan sonra bakın şimdi de ''Sakuralar'' hemen yan tarafta (sidebar'da).
Oldukça kullanışlı ve kullanımı kolay bir uygulama.

Blog arşivinizde gerilerde kalan, önemli bulduğunuz ya da okunmasını istediğiniz herhangi bir yazıyı listeden seçiyor ve tıpkı yeni yayınlanmış bir yazı görünümünde aktif biçimde yayınlıyorsunuz. İstediğiniz an başka bir yazıyla değiştirme imkânınız da var. Ziyaretçi dikkati çeken bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Daha doğrusu seçilen yazıların tıklanma sayısı söylüyor.
Biliyorsunuz, benzer işlemler için daha önceden blogu ağırlaştıran kodlar gerekiyordu.

Şimdi bu uygulamanın nasıl gerçekleştiğini görelim mi?

Kumanda Panelinizden Yerleşim'i tıklayıp Gadget Ekle'ye ulaşıyorsunuz.
Öne Çıkan Yayın başlıklı gadget'ın köşesindeki mavi kutucuğu tıklayıp eklentiyi Yerleşim sayfanıza aktarıyorsunuz.


Sıra geldi Yerleşim sayfasında yerini alan Gadget kutucuğundaki ''Düzenle''yi tıklayıp yapılandırmaya.
Seçmek istediğiniz yazınızın başlığını arama kutusuna yazarak ya da sol altta listelenen yazıları ileri geri aratarak seçim yapabilirsiniz. Karar verdiğiniz yazıya tıklayın ve Önizleme'sine de baktıktan sonra kaydedin.

İyi bloglamalar, sevgiler...