2016/05/28

Market Arabalarında Son Durum

İki yıl önceydi. Alışveriş merkezlerindeki market arabalarına oturtulan çocuklardan rahatsız olduğumu nedenleri ile birlikte ŞURADA yazmış, basit bir çözümü olduğunu da en alta eklemiştim.

Ne gariptir, o yazının altına ''gıda mühendisi'' olduğunu söyleyen bir kadın gelmiş ve haksız olduğuma dair benimle kıran kırana tartışmaya girmişti. Savunduğu fikirler ''Pess!!'' dedirtmişti doğrusu...

Peki, geçen süre içinde söz konusu arabalar ve çocuklarla ilgili herhangi bir olumlu değişim oldu mu? Tabii ki hayır. Sanırım ''Müşteri her zaman haklıdır'' felsefesini bu acayiplik üzerinde de uyguluyorlar.

Fotoğrafı çekeli iki ay kadar oldu. Nasıl ama? İyice aşmışlar değil mi?

Dikkat ederseniz küçük kızıyla alışverişe gelen kadının satın aldıkları ufak bir poşete sığacak kadar az. Ama ne yapıyor? Ödemeyi yaparken bile çocuk arabanın içinde. Çünkü arabayı yalnızca kızı için çekmiş. Kadını tek kişi bile uyarmamış ve gördüğünüz gibi bu iş iyice oyun haline gelmiş...

Az önce biri gelip üstte bahsettiğim eski yazımın altına iki yorum bırakmış. Daha doğrusu ahkâm keserek bana ne yapacağımı öğretmiş. İşin garibi, blogum anonim yorumlara kapalı olduğu için sırf bunu yapabilmek için kendine hesap açmış. Aldı cevabını tabii. Hak ettiği cevapla ayna tutuldu şahsına. Demek ki yazıdan bir şey anlamamış, kendine özel cevabımı okumaya ihtiyacı varmış:) Bir kez daha ''Pesss!!!'' dedim.

Başka ne diyeyim ki? Toplum geneli olarak düşündüğümüzde adam olmamız gerçekten zor...