2016/05/01

Minik Brooklyn ve Delvar

Karşılığını bulan her sevgi ışıklı bir yolda aydınlanarak ilerlerken, yüreklere sığmayacak kadar büyür ve hatta taşar. Dışarıdan gelebilecek hiçbir faktörle bozulamayacak kadar güçlüdür artık.
Bir anlamda sevginin nirvanasına ulaşılır. Kimi zamansa taraflardan birinin egoları uğruna yaptığı düşüncesiz bir davranış yaşam boyu iz bırakacak güce sahiptir...

Tarih boyunca insanlar ders alsın diye hayvanların konuştuğu fabl'lar, çeşitli anonim hikâyeler yazılmış. Doğru yol kolayca bulunsun diye bir anlamda insanlığa yardım edilmiş.

Oysa dünyadaki en büyük güç sevgi...
Bu yüce duygu gerçekten de her şeyin ilacı ve yüreği sevgiyle dolu, iyi insanlar olduğu sürece gezegenimizin bir yerlerinde güzel şeyler yaşanmaya devam ediyor.
Tıpkı ABD'nin Illinois eyaletinde yaşayan minik bir kız ile mahallenin çöp toplama görevlisi arasında geçen hikâyede olduğu gibi. Öyleyse hemen, onların insana insan olduğunu hissettiren, duygu yüklü, sıcacık hikâyelerine geçelim.

3 yaşındaki Brooklyn Andracke, mahallenin çöp toplama görevlisi Delvar Dobson'ı öyle çok sever ki her hafta hiç bıkmadan pencerede onu bekler.

Çünkü Delvar haftada 1 kez, perşembe günleri çöp kamyonu ile oturdukları mahallenin atıklarını almaya gelmektedir. Son derece güler yüzlü ve arkadaş canlısı bir insan olan Delvar küçük kızı farkettiğinden, her defasında tüm sevgisiyle gülümseyerek ve korna çalarak ona el sallar.

Brooklyn, Delvar'ı çok sevmekle kalmaz, ''müthiş gülümseyen çöpçü adamımız'' olarak tanımlar. Aralarında güçlü bir sevgi bağı kurulmuştur.
Öyle ki; iki yaşından itibaren her perşembe aynı saatte Delvar'ı görmek ve ona el sallamak üzere büyük bir sabırla ve heyecanla pencerede hazır bekleyen Brooklyn, Delvar'ın evlerinin önünden geçtiği anı kaçırdığı zamanlarda annesiyle arabaya binip tüm mahallede onu aratır. Atık kamyonunun peşine düşer.

Birkaç hafta önce doğum günü olan Brooklyn, bu bağlamda harika bir şey gerçekleştirdi. Doğum günü için ne istediği sorulduğunda hayatının anlamı haline gelen Delvar için perşembe günü görüştüklerinde ona vermek üzere doğum günü pastasından bir dilim ayırmak istediğini söyledi. Perşembe geldiğinde ikisi için de duygu yüklü, harika bir an yaşandı.

Bir hafta sonra yeniden buluştuklarında ise Delvar da Brooklyn'e doğum günü hediyesi olarak 'Frozen' oyuncaklar getirdi.

Tüm bu anlar yaşanırken elbette ki başta minik kız olmak üzere bütün aile duygu selleri içindeydi.
Brooklyn, Delvar'ın hediyesine annesiyle kocaman bir 'Teşekkürler Delvar' yazısı hazırlayarak karşılık verdi. Sosyal medyada paylaşılan fotolar ise halen binlerce yorum ve beğeni alıyor.

Minik kız ile sevgi dolu bir bağ kuran Delvar Dobson gerek bulunduğu çevrede gerekse City of Bloomington/Illinois resmi Facebook sayfasında paylaşıldığından oldukça ilgi gören bu olay için "Bir çöp toplama görevlisi ya da CEO olmam fark etmez. Hepimiz içimizdeki iyiliği keşfedip bir şeyler yapmalıyız. Ben çocuklar için elimden geleni yapıyorum. Benim kalbimdeki tutku bu," diye yanıt veriyor... İşte bu kadar, öyle değil mi? Tebrikler yüreği kocaman adam!


Sıcacık bir sevginin temelini atmanın ve harika duygular yaşamanın
özünde bu kadar basit olduğunu anlatan gerçek bir hikâye.
Yolu sevgiden geçen ve
insana ''insan'' olduğu için değer veren herkese selam olsun...

Kaynak: www.theindychannel.com/