2016/06/28

Thomson' daki Sürpriz

Tatilciler için özellikle de deniz, kum ve güneş bakımından eşsiz bir cennet demek olan ülkemizde turizm sektörü bu yıl ağır bir darbe aldı. Tatil beldelerimiz adeta ölü kentler görünümünde. Esnaf kan ağlıyor...

İngiltere’de TNS tarafından yapılan ankete göre, yurt dışı seyahati planlayan tatilcilerin %35’i terör saldırısı olasılığı sebebiyle fikrini değiştiriyor. Terör ve güvenlik ile ilgili endişenin İngilizler üzerindeki etkisi özellikle Türkiye tatil planlarında görülüyor. Zira Türkiye’de tatil planlayan ailelerden en az yarısı terör endişesiyle planlarını değiştirdiğini ifade etmiş. Bu endişenin özellikle tek başına tatil planlayan kadınlarda ve çocuklu ailelerde öne çıktığı belirtilirken, kadınların yüzde 59’unun güvenlik nedeniyle Türkiye’ye olumsuz baktığı bildiriliyor.

İstatistikler Mart ayındaki yabancı turist girişlerinin geçen yılın Mart ayına göre yüzde 12,8 azaldığını işaret etmişti. Rezervasyonlar tek tek iptal edilirken başta Almanya ve Rusya gibi ülkeler seyahat yasağında hâlâ ısrarcı. Türkiye 2016 yılı itibariyle 6,5 milyon turist ve 7,5 milyar dolar kaybedecek. Öte yandan Der Spiegel'in haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye kökenli milletvekillerine güvenlikleri için garanti verilemeyeceğini beyan ederek bir süre Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etmişti. Durum dünya genelinde aynı: Yabancı turist, terör saldırılarından sonra rezervasyonlarını iptal etti. Biliyorsunuz, ülkemiz turist sayısı itibariyle 2006 yılından beri yaşanmış en hızlı düşüşü kaydetti.


Tüm bu olumsuzluklar içinde dün rastlamış olduğum bir güzelliği paylaşmak istiyorum...
Gülen yüzüyle göz kırpan THOMSON adlı turizm şirketinin camekânlarına bakar mısınız lütfen?
Ülkemizden binlerce kilometre uzaklıkta yapılmakta olan teşvikin (bana göre jestin) güzelliğine...
İnanın gözlerim dolu dolu oldu...