2016/10/22

Grip Öteleme Çayı

Mevsimsel etkiyle birlikte gribal enfeksiyonun had safhada olduğu günler geldi yine. Salgınlar başladı...

Grip virüsünün her yıl şekil değiştirip başka türden bir virüs olarak dolaştığı bilgisi verilir ya hani. Gerçekten de bazı yıllar haftalarca geçmez o grip. Öldürmez, süründürür.

Hiç unutmuyorum; lise yıllarımdayken tüm ev halkı aynı belirtilerle grip olmuştuk sırayla. O yılki tuhaf bir virüsmüş demek. Sırt üşümesiyle başlıyordu, donuyorduk resmen. Kat kat battaniyelerle sarmalansak da boşunaydı, ısınamıyorduk.
Zaten hafife alınacak bir hastalık değil.
Yüzde 3 ölüm riski taşıdığı söyleniyor.

Neden bu konuyu seçtim? Akşam üzeri eve gelirken dolmuşta, yan koltukta oturan genç kızda hapşırık, öksürük, şiddetli burun akıntısı ne ararsan vardı.''Hay aksi!'' dedim. Yanı başımda etrafa saçılan o virüslerden kurtulmuş olmam imkânsızdı.

Gribe ''paçavra hastalığı'' diye boşuna dememişler. Hiç şakası yok. İşin ucunda ağrılar, sızılar ve ateşler içinde yanmak, günlerce bitap düşmek var...
Son 4-5 yıldır uyguladığım bir yöntem çabucak iyileşme sağlıyordu. Sanırım Mehmet Öz'ün kitabından öğrenmiştim. ''Antibiyotik kullanmaktan 5 misli daha iyi geldiği'' bilgisi vardı. Belki çoğunuz biliyordur. Bir bütün tavuk alıp bol suda kemikleriyle birlikte kaynatıyorsunuz (Kemikli olması önemli, çünkü tavuk suyunu jelleştiren o maddeyi özellikle kemikler sağlıyor). En az yarım saat kaynattığınız tavuğunuzun suyuna pirinç ekliyor ve 10 dakika daha kaynatıyorsunuz. İçine bol limon sıkıyor, dilerseniz acı pul biber ilave ediyorsunuz. İşte grip çorbanız hazır. Üstelik o kadar lezzetli ki... Günde 2-3 kase içmek suretiyle 1 haftada iyileşiyorsunuz. Bunu defalarca test ettim. Gribiniz 1 haftada sona eriyor.

Şimdi asıl konuya gelelim. Bu da tüm eş-dost ve aile bireyleri tarafından test edilip onaylanmış doğal bir ilâç. ''Grip öteleme çayı'' adını ben koydum. Grip olacağınızı hissettiğiniz zaman acilen bu çayı yapın ve için. İnanın her seferinde aynı etkiyi gösteriyor, tüm grip belirtileri tası tarağı toplayıp geri gidiyor ve siz grip (enfekte) olmuyorsunuz.
Belirtileri bilirsiniz. Boğazınızda, zor yutkunmalarla kendini gösterir genellikle. Hapşırmaya da başlarsınız; ama burun akıntınız yoktur henüz. Hafiften öksürük, bir kırgınlık, yorgunluk... Anlarsınız işte. Tam bu noktada bu çay bir cankurtaran. Bu yıl birkaç kez uygulayarak her seferinde kurtuldum gripten. İnanın buna.

Görseldeki, akşam yemeğinden sonra yapıp acilen içtiğim çay. Dolmuştaki genç kızdan kaptığım virüsleri yok edecek olan grip öteleme çayım, teminatım, cankurtaranım. Ve biliyorum ki başaracak...😊😊

Yarım bardak ılık suyun içine 2 kaşık bal, 2 kaşık limon suyu, 2 kaşık elma sirkesi
ilave edip iyice karıştırıyorsunuz ve üzerine bol tarçın döküp içiyorsunuz. İşte bu kadar!

Her iki yöntem de defalarca test edilip onaylanmıştır.
Sağlıklı günler dileğiyle...


* * *

EK:



Bahsettiğim formüle bugün sosyal medyada rastladım. (25 Ekim 2018)