2016/11/05

Azimli Hırsıza Kilit Dayanmaz!

Bir yerden sahibinin haberi ya da izni olmadan bir şeyler alıp kullanan, başka bir deyişle ''çalan'' kimseye açık ve net ''hırsız'' denir.
Blogumda yıllardır kopyalama yasağı, yani sağ tuş engeli var. Buna rağmen hırsızlar, intihalciler gırla geziyor. Bu nasıl utanmazlıktır anlamadım bir türlü!

En son; yani 2014 Nisan ayında, com uzantılı bir site açıp 50 yazımı birden aynı gün, noktasından virgülüne, fotoğraflarına kadar birebir hortumlayan edepsizleri Google'a şikayet edip sitelerini kapattırmıştım.

O günden sonra yazılarımda kullandığım tüm fotoğraflara blog linkimi koymaya başladım. Epey bir yaptırım oldu. Ancak, arada kurnaz olduklarını zannedenler gözden kaçmış.
haberazim.com denen siteye bakın. Yerel gazete midir yine, nedir. Bloguma gelip 3 yıl önce Yalova'da çektiğim fotoğrafı üzerinde blog linkim bulunmasına rağmen çalmış ve kullanmışlar.

Yandaki fotoğrafa tıklayıp ağacın alt gövdesindeki linke bakın lütfen. Yazıyı fotoğraf bozulmasın diye yaprakların renginde yazmakla hata etmişim. Eee, azimli insanlarmış gerçekten. Fotoğrafı büyütülemez, linki bulanık hale getirmişler, iş tamam olmuş. Verdikleri haber başlığında bir de ahkâm kesmemişler mi? ''İki ay önce ne dedi. Kendi ne yaptı?'' Siz asıl kendinizin ne yaptığını düşünün. Bakın ayna gibi ortaya çıktı... Aklınız varsa hemen silersiniz o fotoğrafı oradan. Aksi takdirde bu yazının linkini Twitter hesabınıza mention'layabilirim ya da cezai yaptırımlara başvurabilirim!


Bitti mi, bitmedi....
Maşallah bir Instagram furyası almış başını gidiyor. Misal; hatunlar Sinop'a gidip fotoğraf çekiyor.
İki kelime de olsa kendi duygu ve düşüncelerini yaz bence. Yok eğer daha güzel kelimeler olsun diyorsan
hangi şaire ya da yazara ait olduğunu da yaz. Hiç bilemedin tırnak içine al.
Yok ama... İlla Google'a başvurup bir yerlerden bir şeyler çalacak, kendi yazmış gibi gösterecek. Hem de kopyalama yasağı olan sitelere usta bir hırsız gibi girecek ve blog yazarının paragraflarını kullanacak. Kaç kişisiniz siz böyle? Bu arada hiç mi beyniniz çalışmaz? O satırları kopyalayıp Google'da taratan herhangi biri çalıntı olduğunu hemen anlar... Beyni çalışan illegal yollara başvurmaz zaten. Öyle değil mi?
Ortalık hırsızdan geçilmiyor. Ayıptır yahu!