2018/01/09

Saniyeleri Kaydeden Fotoğraf Makinesi!

Her yıl Ocak ayında yapılan ve bu yıl 9-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan CES Tüketici Elektroniği Fuarı'nın bugün ilk günüydü.
Teknoloji meraklıları tarafından büyük bir heyecanla beklenen fuar, Las Vegas Convention Center'da düzenleniyor. Açılımı ''Consumer Electronics Show'' olan
CES, ilk kez 1967’de New York’da düzenlenmiş.
1978-1994 yıllarında iki yılda bir gerçekleşen fuarda günümüzün önemli markaları tarafından yeni geliştirdikleri ürün ve teknolojilerinin ilk tanıtımları yapılıyor.

Örneğin, insansı robot Sophia bu kez Las Vegas'ta düzenlenen bilişim teknolojileri fuarı CES'te görücüye çıktı. Sophia bugün, artık dans edip el sıkışabildiğini de gösterdi. Ancak, robot kızı bile geride bırakacak dehşet bir ürün geliştirilmişti.

Hollandalı bir firma öyle bir fotoğraf makinesi üretmiş ki, hayalleri bile zorlayacak türden! Sanki bir zaman makinesi!
Makinenin kayıt butonuna basınca yalnızca çektiğiniz o anı değil, 10 saniye öncesi ve sonrasını da kaydedebiliyor, cep telefonunuza otomatik olarak aktardığınız bu görüntü üzerinde yolculuk edebiliyorsunuz. Makinenin kayıt tuşuna basar basmaz, o andan 10 saniye önceki ve sonraki görüntü de cep telefonunuza otomatik olarak aktarılıyor. Firma yetkilileri, insanların ''kaydetmek istedikleri hiçbir anı kaçırmamaları'' amacıyla böyle bir teknoloji geliştirdiklerini ifade etmiş.

Bu yıl piyasaya çıkacak olan kameranın fiyatı fazla uçuk kaçık da değil, 199 Dolar olarak belirlenmiş.

Kartpostal şeklinde baskı yapılan fotoğraf kareleri için ''cansız bir hayal'' deyimi kullanılırmış eskiden. Hatıra olsun diye en çok da asker mektuplarının içine iliştirilen bu fotoğrafların arkasında ''Bu cansız hayalim'' ile başlayan
özlem cümleleri yazarmış. Nereden nereye gerçekten de...



CES'in ilk günü. Buyrun, bugünün tarihiyle, sıcağı sıcağına siz de izleyin.