2018/02/11

Gündem Özel

Deniz Bayramoğlu'nun "Gündem Özel" programını izlemeye doyamayanlardanım. Uzman konukların katılımıyla son derece samimi bir sohbet havasında geçen ve izleyicilerin bilgi birikimine ciddi katkılarda bulunan programda en büyük başarı sunucuya ait bence. Ele aldığı konuyla ilgili bu kadar mı dolu dolu gelir insan programına her seferinde? Alanında uzman onca bilim adamına, profesöre bu kadar mı doğru sorular yöneltir, aldığı yanıtlardan nokta atışı harika yorumlar çıkarıp konuyla ilgili ne var ne yok masaya serdirir?
Tam bu noktada aklıma geleni yazayım hemen: Evlilik programları yasaklandıktan sonra her biri okkalı birer dedektif olan sunucularının cinayetlere el atması kanalların reyting rekorlarını kurtarmış mıdır sahi? Kemikleşmiş izleyici kitlelerini bütün gün ekranda tutmayı başarabiliyorlar mıdır yine?

"Gündem Özel" deyince yeni yıl akşamı gerçekleşen programda geçen söz gelip duruyor aklıma epeydir.
Konuklardan birinin sarfettiği o delici söz:
"İnsan hayatı 70 yıl diyelim. Bu demektir ki 70 yeni yıl görecek. Düşünün, sadece 70 yeni yıl! Kutlayabileceği yalnızca 70 yeni yıl var! Ne kadar az değil mi?"
Bu pencereden bakıldığında ömrün kısalığı, heba etmeden geçirilmesi gerektiği nasıl da ayna gibi çıkıyor ortaya. İnsanı bunun nasıl gerçekleşeceği ile ilgili yanıtlara ulaştıran, ruh ve beden sağlığını iyileştiri yepyeni kararlara yönlendiren çarpıcı bir bakış açısı. Benim üzerimde son derece etkili oldu en azından...

* * *
Burası bir üniversitenin kampüs duvarı.
Fotoğrafı geçen yıl baharda, "14 Şubat'ta ilgili bir yazı yazar, kullanırım," düşüncesiyle çekmiştim.
Şu anki tercihim ise yorumsuz bırakmak.

Sağlıkla, sevgiyle, aşkla kalın ♡ ...