2021/04/11

Tam Kısıtlamalı Hafta Sonunda Gündem

Tam kısıtlamalı, cumartesi pazarıyla çifte kavrulmuş (!) bir hafta sonundan daha merhaba. Pandemi tarihine not düşmeye devam. Bu illetten kurtulduğumuzda aşamaların aklımızdan silinip gitmemesi, sıralamayı doğru hatırlamak adına önemli. 

Öyle ya, eski normalimize kavuştuğumuzda geriye dönük okumalar yapacağız.  Söylerken bile mutluluk veriyor insana.

Gelgelelim bir süre daha sabretmeye devam edeceğiz. Cuma günü izlediğim bir canlı yayında halk sağlığı uzmanlarımızdan biri, aşılanma yoluyla koronavirüsten kurtulmanın ülkemizde ancak 2022'nin üçüncü diliminde gerçekleşebileceğini söyledi. Seneye temmuz-ağustos-eylülden bahsediliyor maalesef. İçim şöyle bir cızz etti etmesine de, elden gelen bir şey yok. Başta Almanya ve Amerika olmak üzere bazı ülkeler Türkiye'yi daha şimdiden riskli bölge ilan edip tatil konusunda uyarılarda bulunmaya başladı.

Tam kapanmaya ne zaman geçeceğiz? Gerçekten geçebilecek miyiz? Merak ettiğim başka şeyler de var. ''Bizim gibi yalnızca hafta sonları kısıtlama uygulayan başka bir ülke daha var mı? Okullar seneye de mi kapalı olacak?''gibi uzayıp giden daha pek çok soru... 
Gel de şimdi İbn-i Haldun'un asırlar öncesinden günümüze uzanan tespitini hatırlama: 
Coğrafya kaderdir ✔️

Ancak, tüm sıkıntıları silip süpürecek müthiş bir haber gündemde şimdi. mRNA aşılarıyla gelen muhteşem bir sürpriz! Hani ''Her şerde bir hayır vardır.'' derler ya, aynen öyle. Dün ABD Başkanı Biden da duyurdu: "Bu, Alzheimer ve diyabet gibi hastalıkları tespit ve tedavi edip önleyebileceğimizi ve bize bildiğimiz şekliyle kanseri bitirmemiz için bir şans verebileceğini umduğumuz öncü bir buluş." 

Diyebiliriz ki; corona sayesinde HIV, kanser, diyabet gibi önemli hastalıkların aşıları yolda...👏👏👏🙏



*   *   *

Hafta içi çektiğim fotoğraflarda sıra...

Bana göre kayısı çiçeği bahar çiçekleri içinde en şık olanı, en göz dolduranıdır. Açma sırası onlarda...

Malus Rudolph Crabapple (Dünyanın en küçük elmalarını veren ağaç)
Yalnız bakar mısınız, geçen yılki elmalar hâlâ üzerindeyken çiçek açmış.😲😲

Ramazan kahvaltıları için yani, sahurda yenmek üzere yaptığım tahinli çörek

Sağlıklı olsun diye dörtte üç oranında kepekli un kullanmasam pamuk gibi olacaktı. Tahinden mütevellit çinko takviyeli efendim. Pandemi için ideal. Tavsiye ederim.😉😍


Anlaşılması açısından bir önceki çöreklerin yapım aşaması 
Ellerim tahinli olunca fotolar çok başarılı değil. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpiştiriliyor en son.

Haftanın kedi güzeli de gelsin...😉😊

Alttaki çiçeklerin adını bu yıl öğrendim.  Potmari gold (calendula). Bizdeki isimleri ise aynısefa ya da portakal nergisi. Bu ara kırlarda bol miktarda mevcut.

Mutlu, huzurlu, keyifli bir hafta dilerim. Kalın sağlıcakla...