23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!

2023/01/23

Harry ve Meghan

Yayınlanan fragmanlarından sonra bu belgesel dizi için beklentileri karşılayıp karşılamayacağı, hayal kırıklığı yaratıp yaratmayacağı merak edilip durmuştu.

En baştan söyleyeyim. Daha ikinci bölümde bir istemsizlik geldi. Öyle ki gerisini izlemesem olurdu. Çünkü her şey tahmin ettiğim gibi ilerliyordu. Beklentilerim karşılandığı gibi zerre kadar hayal kırıklığı da yaşamadım. Elbette ki olumsuz anlamda. 

Bunun için Prens Harry'nin 10 Ocak'ta yayımlanan anı kitabının ismi bile yeterliydi. Kitap, tahtın veliahtının ağabeyi Prens William olmasından kaynaklı "Spare" (Yedek) başlığı taşıyordu. Babaannesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle birlikte babası III. Charles kral olarak tahta geçtiğinden, ağabeyi Prens William'ın otomatik olarak İngiltere tahtının varisi oluşuna atıf yapıyordu. Aslında Harry'nin hikâyesinde iki bariz gerçek var. Birincisi; annesi Diana'ya büyük bir tutku ile bağlı oluşu ve içinden atamadığı yas duygusu. İkincisi de taht sıralamasında 5. sıraya gerilemesi. Acımasızca takip edilirken ölen annesi nedeniyle basın ve haber medyasına çok büyük öfke duyuyor gerçekten de. Bu yüzden büyük bir duygusal boşluk içinde. Görünürde bu boşluğu Meghan ile tanışana dek dolduramıyor.

Meghan saray tarafından asla dışlanmamış bence. Tam tersine, mesela babası Thomas Markle düğüne katılmadığından Meghan kiliseye Prens Harry'nin babası Prens Charles'ın kolunda giriyor. Arkadaşlarıyla sözleşip çay partilerine katılamamak gibi ufak tefek sorunları çok büyütmüş. Olacak o kadar tabii. O kurallar kraliyet kuralları. Sadece senin için değil ki. Bunu baştan biliyorsun.

Kaldı ki ne oyuncu oluşunu, ne ten rengini ne de Harry'den 3 yaş büyük ve dul oluşunu sorun etmişler. İki bebeğinin doğumunda da gereken ilgiyi fazlasıyla göstermişler. Ailesinin beğenilmeyip dışlanması gibi bir sorun hiç yaşanmamış. 

(Görsel: vogue.it)
Hatta babaanne Meghan'ı çok sevmiş. Daha ne olsun? Tüm kraliyet unvanlarını terk edip önce Kanada'ya sonra ABD'ye çekip gitmek de neyin nesi? Bence her şey Meghan'ın planları dahilinde. Bir de ilk eşinden hiç ama hiç bahsetmiyor dizide.

Bir acımasızlık varsa; basınla ilgili. Çizilen karikatürler oluşan algıyı açıkça gösteriyor. Bunu Harry daha çok önemsiyor gibi. Çünkü içinde hiç geçmeyen bir basın-anne yarası mevcut.

BBC radyo sunucusu Danny Baker'a çok şaşırdım. Bu ne cüret, bu ne ırkçı bir zihniyet? Meghan doğum yaptıktan sonra elbise giymiş bir şempanzenin elini tutan bir karı kocanın fotoğrafını "Royal Baby hastaneden ayrıldı" cümlesiyle attığı bir tweet sonrası sadece işten kovuldu. Ceza falan almıyor basın mensupları. Zaten aile bireylerine sürekli ''Yanıt vermeyin!'' telkinleri yapıyor saray.

Meghan'ın giydiği şapkanın neye benzetildiğine bakar mısınız? Bunlar sadece kendilerine karşı hareketler, eylemler değil. Bunu çok iyi bilmelerine rağmen her şeyi büyüten bir çift var karşımızda. En bariz hissedilen duygu bu bence. Belki de tamamen yanılıyorumdur. Gerektiğinden fazla büyütmüşler her şeyi.

*    *   *
👇