2023/02/05

Yılın İlk Kar Taneleri Düşüyor!

Geçen yıl kar görememiştik. Bu yıl da öyle olacağını neredeyse garantilemişken, yılın ilk kar taneleri saat 10.47 itibarıyla narin bir şekilde ve dans halinde kendini gösterip tek tük de olsa düşmeye başladı. 

Bu durum bariz biçimde sevinç vesilesi oldu benim için. Her şey mevsiminde güzel, mevsiminde gerekli gerçekten de. Derken, şaşırtıcı bir hızla çoğaldı kar taneleri. Çok değil, sadece beş dakika içinde neredeyse tipiye dönüştü. Balkondan anı olarak küçük bir kesitini videoya çektim. Bakalım devamı nasıl gelecek?

Ve 15 dakika sonraki çekim
👇

Kar yağışı gördüğünüz tempoda yarım saat daha devam etti. Tam ''Sabaha kadar 1 metreyi geçer,'' diye düşünürken o yarım saat sonrası yağan tek bir kar tanesi daha göremedik. Üstelik hava açtıkça açtı ve güneş çıktı. Şu an bile (öğleden sonra 17.00) her taraf günlük güneşlik. Sanırsınız mayıs ayındayız. İnanılacak gibi değil; ama kar bu yıl da böyle gelip geçti demek ki... 

Dolayısıyla cuma günü fotoğrafladığım Japon ayvası da denilen Chaenomeles speciosa Umbilicata isimli şu kırmızı bahar çiçekleri ile dallarda çoktandır boy gösteren erguvanlar kaldıkları yerden devam edecek.

Yine aynı gün fotoğraflayıp en başa da koyduğum denize inecekmiş gibi duran bulutların olup bitenle kesinlikle ilgisi var diye düşünüyorum. Gelip geçici bir kar yağışı yaşandı bence.

Yerçekimine uğramış gibi duran bulutlarla ilgilenirken kordondaki bilboardlardan birinde rastladığım şu muhteşem bilgiyi de burada mutlaka paylaşmalıyım: 

Evdeki musluklardan akan sulardan hayli memnunduk. Çamaşır ve bulaşık makinesinde kireç çözücü kullanmıyorduk zaten. Kaç yıldır kullandığımız çaydanlıklarda da zerre kadar kireç tortusu kalmıyordu. Son derece mutluluk verici, harika bir şeydi bu.

Dahası da varmış meğer. İleri teknolojik tasarıma sahip içme suyu arıtma tesisi devreye girmiş. Musluklarımızdan içilebilir özellikte, sağlıklı su akıyormuş. Bu demektir ki 19 litrelik damacanalarımızdan vazgeçecek gibi duruyoruz. Darısı tüm kentlerin başına.

Kalın sağlıcakla...

*   *   *

EK
6.02.2023 sabahı




Dün yukarıya yazdıklarımdan sonra ''Kar bu yıl da böyle gelip geçti demek ki,'' şeklinde bir tahmin yürütmüştüm. Hiç ilgisi yokmuş oysaki. Havanın ne yapacağı belli olmuyor. Buyrun, bu sabah 09.00 civarı çektiğim görüntüler bunun kanıtı.