Bhanot, Pan Am'deki çalışmaları sırasında eş zamanlı olarak başarılı bir modellik kariyeri de yaşadı. Ancak göklerdeki yeni kariyerine başladıktan kısa bir süre sonra çalıştığı uçak 1986'da Filistinli dört terörist tarafından Karachi'de kaçırılınca bir felaket yaşandı. Çalıştığı işte yeni olmasına rağmen, felaketin en büyük kahramanı olduğunu kanıtlayan Neerja Bhanot pilotlara uçak kaçırılmadan önce haber vermeyi başarıp son anda uçağı terk etmelerini sağladı. Teröristler Kıbrıs'a götürmeyi planladıkları uçak için pilotlara ihtiyaç duyup uçağa gelmelerini, şayet gelmezlerse uçaktaki yolcuları sırayla teker teker öldürmeye başlayacaklarını söylediler. Neerja Bhanot, zorlu geçen 17 saat boyunca hem pilotların hem de 379 yolcunun kaçmasına yardım edip hayatlarını kurtardı. Sonunda, üç çocuğu silahlardan korumak için kendi canını hiçe sayıp vücudunu kalkan olarak kullanırken öldürüldü.
22 yaşındaki Bhanot'un hikâyesi üç çocuğu bir hava korsanından korurken vurularak sona erdi. Ancak, koşulsuz bağlılığı ve fedakârlığı gerçek hayat kahramanlarının ilham verici hikâyelerinden biri oldu. Korsanların uçaktaki Amerikalıları teşhis etmelerini önlemek için yolcuların pasaportlarını saklamayı başaran Bhanot ''Pan Am Fleight 73 kaçırılma olayının kahramanı'' olarak tanındı ve ölümünden sonra Hindistan, ABD ve Pakistan hükümetleri tarafından ödüllendirildi.
Örnek cesaret eylemi için Hindistan'ın en prestijli onur ödüllerinden Ashok Çakra ödülünün en genç alıcısı oldu Neerja. Ayrıca, kurtardığı üç çocuktan biri büyüyünce onu örnek alıp pilot oldu.
Hikâyesi dünyayı şok eden Neerja Bhanot, 2016'da vizyona giren NEERJA adlı Hintçe biyografik gerilim filmine konu oldu. Bu arada ailesi, hikâyenin telif hakları için herhangi bir ücret talep etmedi.
Gerçek hikâyeler beni her zaman için çok daha fazla etkiler. Pek bilinmeyen bu gerçek kahramanlık öyküsünden de fazlasıyla etkilendim. Filmini en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum.
Görsel: en.wikipedia.org