2023/01/31

Oradan, Buradan, Can Sıkıntısından

İnsanın canı yazmak istemiyorsa, özellikle de kendine söz verdiği rutini bozmuşsa korktuğu şey hemen başına gelir. Korktuğu demeyeyim de istemediği, bucak bucak kaçtığı bir eylem haline gelir blog yazmak. Arayı ne kadar çok açarsan o kadar çok canın istemez. Şuraya iki satır karalayayım artık o yüzden. Zaten yayınlar sayfasında ''Universal Analytics, 1 Temmuz 2023'ten itibaren standart mülklerde yeni veri işlemeyecek,'' diye başlayan bir bildirim var. Nereden, nasıl halledileceğine bile bakmadım. Ne yazacağım da belirsiz şu an. Son çektiğim fotoğraflar üzerinden gideyim en iyisi. Yurdun dört bir yanında kar ve kışa özlem var bu yıl. Burada da öyle. Evde uğur böcekleri falan gezinmeye başlamıştı. Fotoğraflarda da Mor Salkımlı Yalı Hanı'ndaki kıpırtılar görünüyor. Yakında, yani bahar ayları gelmeden her yerden morsalkımlar sarkacağa benziyor.

Hava buralarda genelde günlük güneşlik. Toplamda iki ayrı gün yağmur yağdı ve geceleri biraz daha soğuk olmaya başladı, o kadar. Erkek çocuklarının ünlü birer futbolcu olması için sarf edilen çabalar aralıksız sürüyor. Sanırım ülkenin tüm kentlerinde minikler futbol antrenman programları mevcut. Güvercinler mi? O gün oraya dizilecekleri tutmuş her nedense.

Günlük güneşlik caddeler, palmiyelere karışmış çıplak dalları, tek tük sararmış yapraklarıyla çınarlar ve limandan çekilen güneşin geride bıraktığı o dümdüz grilik.

Küçük boy bir lahanadan üçgenli beşgenli sarma çıkarma çabalarım ve de ayvalar bitmeden yapmaya karar verdiğim küçük bir kavanoz reçel.

Kek yapma rutinim senede bir keze kadar düştü. Eskisi gibi pofuduk yapamaz olmuşum.

Yaklaşık üç hafta önceki şehirler arası yolculuktan bir adet kamyon yazısı ve bir ara neredeyse adım başı karşımıza çıkan HGS uygulamaları. 15 gün içinde ödenmediği takdirde katmerleniyor. Biz hemen ertesi gün ödesek de, bilmeyenlere önemle duyurulur.

Özellikle Edremit'teki tesislerden oldukça memnun kaldığımızı belirtmeliyim. 

Bir de şu güzeller güzeli sarı şekerden bahsetmeliyim:) Daha geçen sene minicikti. Beni balkonda görür görmez rotasını değiştirip atlaya atlaya yanı başıma kadar geliyor.

Gerçek bir şekerleme değil mi ama? Tabii ki işimi derhal bırakıp evde ona uygun yaş mama hazırlıklarına girişiyorum. Çünkü caddede yer gök kuru mama zaten.

Epeyce yazabildim. Aferin bana. 
Görüşmek üzere, hoşça kalın o zaman...✋