07/10/2024

Asyalı Milyarder Oğlunu Evlendirdi

Reliance Industries adlı holdingin sahibi milyarder iş adamı Hintli Mukesh Ambani'nin 29 yaşındaki en küçük oğlu Anant Ambani, ilaç devi Encore'un sahipleri Viren ve Shaila Merchant'ın 29 yaşındaki kızı Radhika Merchant ile Mumbai'de, yıldızlarla dolu muhteşem bir düğünle evlendi. 

Asya'nın en zengin adamının oğlu Anant, ABD'de Brown Üniversitesi'nde, Radhika ise New York Üniversitesi'nde okudu. 

Altı yıldır birlikte olan çiftin dört ay boyunca süren ve 12 Temmuz'da üç günlük görkemli bir partiyle tamamlanan düğün törenlerinin davetlileri arasında Bill Gates, Zuckenberg gibi milyarderlerin yanı sıra Boris Johnson, Adale, Drake, Mike Tyson, Kim Kardashian, John Cena, Nick Jonas gibi sayısız konuk gündem oldu. Düğünün maliyeti 156 milyon doları bulurken, dünyanın dört bir tarafından ünlü isimlerin katıldığı kutlamalar için 250 milyon dolar harcandığı belirtildi. Rihanna ve Justin Bieber'in düğün şarkıcısı olduğu Asya'nın en zengin adamının oğlu Anant Ambani'nin düğününde Justin Bieber, Sangeet performansından 10 milyon dolar kazandı.

(Foto: Joseph Radhik)

Kutlamalar için yaklaşık 600 milyon dolar harcandığı, güvenlik için Hindistan ordusunun seferber edildiği söylenen düğün Hindistan'ın en büyük kenti olan ve Salsette adası üzerine kurulan 13 milyon nüfuslu Mumbai kentinde yapıldı. 

Her ne kadar şaşırsak da buraya kadar okuduklarımız ne kadar gösterişli ve ne kadar da şatafatlı. Oysa biz Hindistan'ı en çok fakir barındıran yoksulluk içinde bir ülke olarak tanımıyor muyduk? Halen 1,417 milyar kişinin yaşadığı Hindistan, resmi kayıtlara göre yoksulluk sınırı altında yaşayan 364 milyon vatandaşı ile dünyada en çok yoksul bireyin bulunduğu ülke, evet...

(@LakshyaKum11102)

O halde buyurun size günümüze ait küresel burjuvazi. Ne yazık ki bu gösteriş ve şatafat tablosu bizlere de artık pek yabancı değil.