Faydaları saymakla bitmeyen narı hepimiz severiz, fakat soyup tanelerini ayırmaya gelince üstümüze bir üşengeçlik çöker. Büyük ihtimalle de yemekten vazgeçeriz :)
Tam da mevsimiyken ve bol bol yememiz gerekirken gelin bu işi kolaylaştıralım.
Sevgili Zeynep Aşkın'ın anlattığı yöntemden daha başka bir yöntem de ben buldum.
Zarlı olan kısımları tahmin etmeden direkt narı ortadan ikiye bölerek işe başlıyoruz.
O kısımdaki taneler de ortadan kesilmiş oluyor; ama katlanacaksınız o kadarına.
Daha sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla narlı kısımları kabuktan daire çizerek biraz gevşetiyoruz.
Altına derin bir kap koyup, narı sol elimize alıyor ve ters çeviriyoruz.
Sonra da büyük bir kaşıkla var gücümüzle kabuğa vuruyoruz.
Taneler hızla ve çok kısa bir süre içinde kabın içine dökülmeye başlayacak.
Buyrun narınız efendim. Afiyetle yiyin...
Işığa dikkat etmemişim ve fotoğraflar güzel çıkmamış. Ve bir de nar kalın kabuklu çıktı şansımıza.
Kusura bakmayın olur mu?
Sonra herhangi bir yerinden delik açarak bir bardağa suyunu sıkın.
Epeyce bir suyu çıkıyor gerçekten.
Afiyet olsun....