2024/07/19

Caz Geceleri: JÜLİDE ÖZÇELİK

Belediyenin Temmuz ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Caz Geceleri, dün gece ünlü Türk caz sanatçısı Jülide Özçelik konserine ev sahipliği yaptı. Öyle bir konserdi ki, hiç abartısız izleyenlerin tamamı mest oldu. Jülide hanımın ''Muhteşem'' diye nitelediği şahane orkestrasının üyelerinden üçü akademisyendi. 

Gerek sanatçının sesi ve zarafeti, gerekse seçilen parçalar ''Bu gece hiç bitmesin'' dedirtti. Son parça olan ''Yalan Dünya'' ile orkestra öyle bir bütünleşti ki, koskoca tepe (Aşıklar Tepesi) yani Özgürlük Parkı gümbür gümbür inledi. Herkes mest olmuş biçimde ayakta alkışlıyordu (İlk fotoğrafta Belediye Başkanımız sayın Muharrem Erkek sanatçıya teşekkürlerini sunup geleneksel Çanakkale seramiği armağan ederken).

 2004 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Performans bölümünden mezun olan Jülide Özçelik, bizim kültürümüze ait ama evrensel standartlarda, Türkçe sözlü bir caz albümü yapma fikriyle yola çıkmış olan bir müzisyen. ''Her türden iyi müziğe gönül gözü ve kulağı açık bir sanatçı'' olarak nitelenen Özçelik 2006'da ''Jazz İstanbul - Vol.1'' adıyla başladığı albüm çalışmasında kendi bestelerini ve sevdiği türküleri yetenekli genç caz müzisyeni arkadaşlarıyla yorumlayarak 2008'in başında çıkarmış.

ORKESTRA ÜYELERİ
👇👌
 Keyboard: Kaan Bıyıkoğlu,
 Gitar: Eylül Biçer, 
Bas Gitar: Volkan Topakoğlu,
 Davul: Ediz Hafızoğlu


 

Ne yazık ki cep telefonu ile kaydettiğim konser görüntülerinden istediğim sonucu alamadım. Çektiğim parçaların neredeyse hepsinden ara ara ses cızırtısı geliyordu. Eve gelip incelediğimde fark ettiğim bu durum beni fazlasıyla üzdü. Sanıyorum çekimi en önde oturarak yapmam ve ekranıma en fazla 2 metre yakınlıktaki zemine montajlanmış büyük amfiler sebep olmuş buna...😔