2009/09/06

Cem Yılmaz ve Cumhuriyet Sucukları

Cem Yılmaz..
Yüzbinlerce kişiyi esprileriyle yerlere yatıran ünlü komedyenimiz. Geçen yıllarla birlikte ününe ün katarken sizi bilmem ama mizah sever biri olarak beni güldürmeyi fazlasıyla başarıyor. İnce zekasıyla ürettiği esprilerine hayran olmamak elde değil.
Hafta sonu olması nedeniyle bundan 4-5 yıl kadar önce onunla ilgili başıma gelen ilginç, hatta trajikomik diyebileceğim bir olayı anlatmak geldi aklıma..

İzleyenler bilir, Cem Yılmaz o ara stand-uplarında devamlı Cumhuriyet Sucukları'ndan bahseder, başta kendi olmak üzere etrafındakileri güldürürdü. Anlaşılan böyle bir isim sucuk markası olduğu için garibine gidiyordu.

Biz de yaz tatillerinde memlekete giderken Afyon ilinin ortasından geçiyoruz. Tam şehrin merkezinden. Tabii durup akrabalara Afyon'un o ünlü lokumlarından, şekerlemelerinden almadan olmuyor.

Aaaa..? Bir de baktım sağ tarafta büyük bir mağazada ''Cumhuriyet Sucukları'' yazıyor. Hem de kocaman bir tabelada. İlk aklıma gelen Cem Yılmaz'ın da böyle bir yolculukta, örneğin Antalya'ya geçerken falan burayı görüp kafasına yazmış olabileceği... Gayet şık, büyük bir tesis.

Dolayısıyla hemen önüne parkedip bu sucuklardan da almak istedik.

Tam bizim sucuklar tartılıyor, ben o esnada işgüzarlık edip, sanki bilmiyorlarmış gibi:
- ''Cem Yılmaz sizin reklamınızı yapıyor hep'' dedim.
Maksat ''Oradan öğrendim de geldim'' diye vurgu yapmak. Ve bekliyorum, adam iyi reklam olmuş diye gülümseyecek falan zannediyorum.
Fakat işi gücü bırakıp, karşıma dikilerek;
-''Akrabası mısınız'' diye gürlemez mi?
Şaşkınlık içinde ve neşemin yerini korkuya bırakarak,
- ''Hayııır!'' demek zorunda kaldım.

Biz alışveriş yaptık, mutlu ettik zannederken, adamın oradaki bıçaklardan birini kapıp, peşimizden koşturmadığına şükrettik artık. Allah'tan akrabası falan değilmişiz.

Sonradan düşündüm de, bu abiler kendileriyle dalga geçildiğini falan zannettiler sanırım.
Ne alâkaysa? Bak biz duyduk, aldık, çok da memnun kaldık.
Tavsiye ederim. Çok güzel sucuk yapıyorlar gerçekten.