2009/09/09

Maliyeti En Yüksek Dizi: ''Hanımın Çiftliği''

Televizyon izleme olayım neredeyse 1 yıldır hayatımdan tamamen çıkmış sayılabilecek durumdaydı ve takip ettiğim hiçbir dizi yoktu.
Pazartesi gecesi Kanal D ' de geç vakitte Orhan Kemal’in ünlü romanından uyarlanan ''Hanımın Çiftliği ''adlı dizinin ilk bölümünün tekrarı vardı. Oyuncular kimmiş, neymiş deyip göz ucuyla bakarken bir de baktım kapılıp gitmişim.

İnanılmayacak güzellikte bir dizi olmuş. Kelimenin tam manasıyla muhteşem. O yüzden bu Cuma yayınlanacak ikinci bölümü heyecanla bekliyorum.

Sadece kostümler için 300 bin TL harcanan ve hazırlıkları 3 ayda tamamlanabilmiş bu diziye toplam 1 milyon 800 TL yatırım yapılmış. Başrollerde Mehmet Aslantuğ ve Özgü Namal var. Diğer oyuncular da rolleri için özenle seçilmiş ve performansları harika. Hayranlıkla izleyeceğinizden ve böyle bir dizinin ülkemizde çekilmiş olmasına inanamayacağınızdan eminim.

Öncelikle 1950'li yılların atmosferini olduğu gibi ekrana aktarmayı başarmışlar. Beni çeken buydu galiba. Dizideki fakir insanların yaşadığı mahallenin, o teneke evlerin Hollywood platolarından hiçbir farkı yok. Çekimler Adana'da gerçekleştirilmiş ve çırçır fabrikaları dahil, tüm kostümler, binalar, sokaklar, otomobiller o dönemin dokusunu olağanüstü bir şekilde yansıtıyor.
Dolayısıyla her bölümü 400 bin TL'ye mal olan bir dizi var karşımızda.

Henüz yeni başladı bu dizi, benden söylemesi. Harcanmış bunca emeği ve güzelliği sakın kaçırmayın, derim...