2013/03/20

ZEUGMA Rock Grubu



Öyle güzel ki yaptıkları müzik.
Öyle güzel ki parçalarının her birinin kendilerine ait olan sözleri...
İsmini henüz herkesin duymadığı, ama kısa bir süre içinde bütün Türkiye'ye dalga dalga yayılıp şarkılarının dillerden düşmeyeceğine yürekten inandığım bir rock grubundan söz ediyorum:
ZEUGMA Rock Grubu

Albümlerini dinleyen herkesin, coşku içinde ve beğenisini dile getirerek takibe aldığı bu grupla yolumuz sosyal medya ortamında kesişti.



Dinlediğim ilk albümlerinin adı: SUSUYORUM
Sözleri, müziği, her şeyiyle dört dörtlük,
insanı mest eden ve hemencecik diline dolanan bir parça.
Tıpkı diğer parçaları gibi.

Biliriz ki ''Müzik ruhun gıdasıdır.''
Buyrun o halde, siz de ruhunuzu onların muhteşem tınılarıyla doyurun...



Ve...
''Hadi Yine Sev Beni''

Sen kaburgamın eksik parçası,
Hadi yine sev beni, yine yeniden eskisi gibi
Hoşgeldin,
Bak benim yaralarım bile özledi seni...



Şimdi Grup Zeugma ve üyelerini tanıyalım:
Müzik hayatlarına 2006 yılında Umut Karabay ve Turgut Raviş'in tanışmasıyla "Küresel Ikınma" ismiyle ve hobi amaçlı başlayan Zeugma Rock Grubu'na kısa bir süre sonra bateride Serdar Özmen, vokalde Bora Par ve gitarda Aykut Karabay dahil olmuş.

İlkeleri ''grup üyelerine ait besteleri yorumlamak'' olan, duygusal slow, pop-rock tarzı müzik yapan grup, bestelerini sanal ortama taşıyarak kısa sürede birçok insanın dikkatini çekmeyi ve sevilen bir grup olmayı başardı. 2011 yılında Aykut Karabay' ın gruptan ayrılması ve yerine solo gitarda Tarık Mabruk'un dahil olmasıyla ismini "Zeugma" olarak değiştiren grup, internet üzerinde yayında olan 50’den fazla bestesini takipçilerinin yoğun ısrarı üzerine  profesyonel albüm olarak kayıt yapma kararı aldı.
Albüm kayıtlarının başlamasından sonra grupta son bir değişiklik daha yaşandı ve baterist Serdar Özmen'in yerine Erdoğan Coşan dahil oldu. 
2012 yılında Öztop Müzik’te albüm kayıtlarını tamamlayan grup, henüz hiçbir yerde yayınlanmamış olan 3 yeni bestesi ve internet ortamında en çok ilgi gören 7 bestesinden oluşan toplamda 10 bestelik albümlerini yayınlatabileceği bir firma arıyor.

Umut Karabay (Bas Gitarist - Back Vokal)6 Nisan 1977 de Bursa’da doğdu. Aslen Gaziantep’lidir. Liseyi Bursa Cumhuriyet Lisesinde okudu. Daha sonra sırayla Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi ve Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2000-2003 yılları arasında bir çok amatör grupta çaldı. Daha sonra İstanbul’a yerleşmesiyle “Recursive” ve “10.kat” isimli gruplarda bas çaldı. 2006 yılında Turgut Raviş ile tanışmasıyla birlikte “Küresel Ikınma Rock Grubu” nu kurdular. Karabay, bas gitarı bir yaşam tarzı olarak yorumluyor.

Tarık Mabruk (Lead Gitarist - Geri Vokal)
24 Eylül 1975 tarihinde İstanbul’da doğdu. Liseyi Özel Boğaziçi Kolejinde okudu. 1999 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü'nü bitirdi. Lise yıllarında gitar çalmaya başladı ki bunu ders almadan dergi ve videoları araştırarak kendini geliştirerek başardı. Abisinin ve ailesinin sayesinde kaliteli müzik dinleyerek, zor kompleks tarzlara yönelerek kendini hızla geliştirdi. Hemen hemen her tarzı takip etmekte ve kendince harmanlamaktadır. Klasik gitar, elektro gitar ve akustik gitarı üst düzeyde çalmaktadır. Bu enstrümanların haricinde bas gitar, klavye, perküsyon ve bağlama ile ilgilenmektedir. Bunun yanı sıra solistlik ve geri vokal yapmaktadır. Zeugma Rock Grubu'nda Lead Gitarist ve Back Vokalist olarak görev yapmaktadır. Bir yandan kendi özel solo albüm projesi ile uğraşmaktadır.

Bora Par (Solist)
3 Temmuz 1984 tarihinde Ankara’da doğdu. Liseyi M.i.M. Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme bölümünden şahsi sebepler yüzünden ayrıldı. Lise yıllarındaki arkadaş çevresinin büyük ısrarlarıyla müziğe ilk adımlarını şarkı söyleyerek attı. İlerleyen zaman içerisinde müzikal anlamda evrensel diye tabir ettiği tüm müzik türlerine karşı ilgisi devam etti. Çeşitli mekanlarda sahne deneyimleri yaşayarak müzikalitesini artırdı. Zeugma Rock Grubu'nun solisti olarak müzik hayatına devam etmektedir.


Erdoğan Coşan (Davul)
13 Ekim 1986 Tekirdağ’da doğdu. Öğr.M.M.Tetikol İlköğretim Okulu ve Tekirdağ Anadolu Lisesi’ni aynı ilde tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi Orm. Endüstri Mühendisliği mezun olmuştur. Lise giriş yıllarında davulla tanışmış ve ilk davulunu edinmiştir. Davulcu‘da Hakan Kurtoğlu, Tunç Engin gibi davulculardan dersler almıştır. 2004 yılından beri İstanbul’da birçok grupla festival ve bar sahne performans icra eden Coşan, yoluna 2012 yılından beri “Zeugma Rock Grubu” ile devam etmektedir.

Turgut Raviş (Ritm Gitar - Geri Vokal)10 Ekim 1979 Kırklareli doğumlu ve 2004 yılından bu yana evlidir. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olup 2004 yılından bu yana İstanbul’da çeşitli firmalarda, yazılım sektöründe görev almaktadır. Halen Ciner Yayın Holding’te (Habertürk/Bloomberg HT) yazılım geliştirme uzmanı olarak çalışmaktadır. Müzikle ilgilenmeye 2001 yılında, gitar çalarak başlamıştır. Lise çağlarından bu yana ilgi duyduğu şiiri müzikle birleştirerek şarkı sözü ve besteci kimliğini geliştirmeye çalışmış ve 2006 yılında kendi müziklerini dinleyicilere ulaştırmak adına Umut Karabay ile adını Küresel Ikınma verdikleri bir rock grubu kurmuştur. Küresel Ikınma Rock Grubu, elemanlarının üretkenliği sayesinde internet ortamında geniş bir kitleye ulaşmış ve müziklerini sevdirmişlerdir. 50’den fazla tamamlanmış bestesi ve 100’den fazla da üzerinde çalıştıkları taslak çalışmaları olan grupta ritm gitarist olarak görev almaktadır. Grup ismini son 1 yıldır Zeugma Rock Grubu olarak değiştirmiş ve internet ortamında en çok sevilen 7 parça ile dinleyicilere henüz ulaşmamış 3 adet olmak üzere toplam 10 parçadan oluşan profesyonel albüm kayıtlarını tamamlamış olup, albümü yayınlatabilecekleri bir müzik yapım şirketi arayışı içindedir.


İşte ZEUGMA'nın en yeni parçalarından biri:

Bugün Senden Vazgeçmek İçin
Bugün senden vazgeçmek için
Çok ama çok güzel bir gün
Çünkü ilk kez uyandığımda
İsmin mıhlanmadı aklıma
Ve ilk kez görür gibi olmadım
Yüzünü puslu aynamda
Ve hiç aramadım gözlerini etrafımda
Seni düşünmediğim
Küçük anlar bile oldu aslında
Ve sesini getirmedi bugün
Kahrolası rüzgâr kulağıma
Hatta birkaç kişinin yüzü hiç
Hiç ama hiç hatırlatmadı seni
Desem inanır mısın?
Diyorum ya sevgilim bugün...
Bugün senden vazgeçmek için
Güzel bir gün...




Söz : Turgut Raviş
Müzik : Serdar Özmen
Aranje : Tarık Mabruk
Kayıt : Öztop Müzik / Zeugma

GRUP ZEUGMA LİNKLERİ: