2014/06/13

Şefin Sırrı: Şık, Pratik ve Leziz

Bilirsiniz, işletmelerde çalışan pastacılar ve ahçıların hemen hepsi beğenilen lezzetlerinin tarifini bir sır gibi saklar, kimselere vermezler. Bu bir prensiptir onlar için. Bize de saygı duymak düşer.

Bugün bir değişiklik olsun, bir yemek tarifi gelsin.
Hafta sonuna girdiğimiz şu dakikalardan itibaren vakit ayırıp denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Hem çok kolay, hem inanılmaz lezzetli bir yemek tarifi. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Bu tarif ünlü bir otelin kadın şeflerinden birinden alınma. Arkadaşımın ısrarlarına dayanamayıp prensibini bir seferliğine bozmuş kendisi. İyi ki de bozmuş. Çünkü tarif değil adeta sihirli bir formül. Yalnızca üç çeşit malzemeyle ulaşılan sonuç muhteşem!
Son derece lezzetli bir tavuk yemeği. Tavuğu ben yalnızca fırında kızartılmışsa ya da ızgara yapılmışsa seviyordum; ama diyebilirim ki bu onların da önüne geçti.
Görüntü olarak da Çin yemeğini andıran çok şık bir yemek aynı zamanda.

Daha fazla uzatmadan hemen tarife geçelim o halde...

MALZEMELER:
- 4 adet kemiksiz tavuk incik (Organik olması tercih edilir.)
- 8-10 adet sivri yeşil biber (1 tanesi kapya biber olursa daha iyi.)
- 8-10 adet iri sarmısak tanesi
- Üç yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra keskin bir bıçakla jülyen usulde (uzunlamasına) keselim. İncikleri de jülyen usulde keserek hepsini ince ve uzun şeritler haline getirelim.

Sarmısak tanelerini bir tencereye alıp sıvı yağla ve hafif ateşte çevirmeye başlayalım. Fazla kızarmadan biberlerimizi ilave edelim.
Sarmısakları 3-4 dakika kadar da biberlerle çevirelim. En son incikleri de ekleyip hepsini birden en fazla 5 dakika kadar daha çevirelim ve tencerenin ağzını kapayıp kısık ateşte 20 dk pişmeye bırakalım.

Kapağı açarak 3 yemek kaşığı soya sosunu ilave edip karıştıralım.
10 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra tencerenin altını kapatalım.

İşte bu kadar. Hem çok şık hem çok lezzetli tavuk yemeğimiz hazır.
Yanına da bir pilav yapmışsanız değmeyin keyfinize :)

Huzurlu bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiyle...