2014/12/11

Blogger Anasayfada Görsel Olmadan Listelenmek

Blogger yayın saati sorunu ile birlikte başlayan ve yaklaşık dokuz aydır sürmekte olan can sıkıcı bir durumun içindeyim arkadaşlar. Benimle birlikte birkaç blog daha aynı durumda. Zaten sizlerin de dikkatini çekiyordur mutlaka.
Google Friend Connect aracılığıyla takip edilen bloglar, kontrol panelinde, yani blogger.com anasayfamızda ''Tüm bloglar'' başlığı altında listeleniyorlar hani. Benim yazılarım işte oradaki listelemeye kullandığım görsel olmadan ve noreply@blogger.com şeklinde başlayarak tuhaf biçimde düşüyor (Daha iyi anlamak isteyenler kullandığım görseli incelesin lütfen).

Yayın saati sorunum uzunca bir süre sonunda çözümlenmişti. Ancak, sözünü ettiğim listelemedeki tuhaf görüntünün dokuz aydır düzeleceği yok. Takdir edersiniz ki oldukça uzun bir zamandır süren çok can sıkıcı bir durum bu.
Şimdilik kısa kesiyorum. Çünkü izah ettiğim durumu düzeltebileceğine inandığım bir çözüm geldi aklıma az önce. Bu yazıyı yayınlarken o çözümü uygulayacağım. Dolayısıyla; bu bir deneme yayınıdır. Şayet yazı yayına girdiği an paneldeki listelemeye görseliyle birlikte, dokuz ay önceki gibi, yani olması gereken normal görüntüsüyle düşerse aylardır süregelen sorunum çözüme ulaştı demektir. Bunu başarırsam çözümü ek olarak yazıya ilave edeceğim.

Not: Ne yazık ki bu çözüm de işe yaramadı :(

EK: Şimdi gelelim aşağıdaki yorumlarda bu yazıya sonradan ek yaparak açıklayacağımı söylediğim ''görsel'' ile ilgili sorunumun ne olduğuna. Sorunu farkettiğimde çözümün orada gizli olduğuna inandım. O yüzden bu yazıyı alelacele yazıp yayınlayarak test etmeye ve emin olmaya karar verdim:
Sorun yazıya ait görsellerin HTML sayfasındaki linkleriyle ilgili.
Ama https://.. diye başlayan türden bir sorun değil benimki.
Bendeki görsellerin linklerinin son kısımları bozuk. Görsellerin adları 9 aydır %'ler, rakamlar ve harflerle karmakarışık bir hale girerek geliyormuş yazıların HTML sayfasına...
Örnek:
"http://4.bp.blogspot.com/-qs6aPQNqs8g/VGqKTH7cMCI/AAAAAAAASaA/oMvmINzKbsk/s1600/akordeon%2B%C3%A7alan%2Bk%C4%B1z.jpg"

Oysa;
"http://4.bp.blogspot.com/-qs6aPQNqs8g/VGqKTH7cMCI/AAAAAAAASaA/oMvmINzKbsk/s1600/akordeon+çalan+kız.jpg"

Bu postu yayınlamadan önce de aynı şey oldu.
Ve ben görselin bozuk linkini olması gereken şekilde düzelttikten sonra yayınladım bu yazıyı..
Sonuç?
Değişen bir şey olmadı!
İlgilenenlerin bilgisine efendim....