2023/09/11

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu

İlk başladıklarında adı ''Sultans of the dance'' olan ve kültürümüzde mevcut halk oyunlarını ya da dansları modern bir tarzda yorumlayan Anadolu Ateşi'ne ekranlarda her rastladığımda büyük bir heyecan ve hayranlıkla izler, koreografiye, dansçıların bu denli ustaca senkronize oluşlarına şaşar, bir taraftan da gururlanırdım. 

Bu görkemli ve göz alıcı gösterinin ardında elbette ki çok büyük bir emek vardı. 

Nitekim Mustafa Erdoğan, oluşturduğu proje sahnelenmeye başlamadan önce özel hayat kavramını ortadan kaldırdıklarını, 100 kişiyi aşkın ekip üyesinin tatilde olsalar bile günde en az 2 saat egzersiz yaptığını, hatta bu çalışmaların haftanın 7 günü 12 saate kadar sarkabildiğini anlatmıştı. Özet olarak; söz konusu proje için ortaya koyduğu hedeften asla taviz vermeyip sıkı bir disiplinle çalıştıklarını belirtmişti. Sarf edilen emek ve gerçeğe dönüşen o hedef ortada. Orijinal ve de göz alıcı. Türkiye'nin en iyi dansçılarından oluşan Anadolu Ateşi'ni özellikle canlı performans olarak izliyorsanız yarattıkları büyüleyici ortamda mest olmamanız mümkün değil.
 

Detaylar peşi sıra gelecek.


Buraya yazmadan duramayacağım. Biz nasıl bir milletiz yahu? Yani, bazılarımız...
Hemen arkamdaki kadınların sesi bir türlü susmak bilmiyordu. Facebook'tan, Instagram etiketlemekten bahsedip duruyorlardı. Düşünün bakın, sesleri sahnedeki yüksek volümlü ses sistemini ve davulları bile bastırıp videoya rahatsız edici biçimde dahil olmuş. Ayıp nedir bilmiyorsunuz gerçekten. Sizi şiddetle kınıyorum. 
Bakın şimdi buraya hemen yanımda, sahibinin kucağında duran ve gösteri boyunca çıt çıkarmayan bir ufaklığın fotoğrafını koyacağım. O kadınlara benzeyen densizlerin örnek alması için elbette...
👇
Teşekkürler cancan... 😘


Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale ruhunun sergilendiği koreografi müthişti.

Mustafa Erdoğan'ı tüm kalbimizle tebrik ediyoruz. 👋👋👋



Anadolu Ateşi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan gösteriye son bölümde kendisi de katıldı bu arada. Emeklerini kutluyorum.

Hepsinin yolu açık olsun...