2011/01/16

Evde Kestane Keyfi

Kışın soğukta eve dönerken sokak satıcısının çıkardığı o buram buram kestane kebap kokusu hangimizi cezbetmez ki?
Durup bir an düşünür ve alıp almama konusunda kararsızlıklar yaşarız. Bu kararsızlığı evde ne yaparsak yapalım aynısı olmayacağı endişesi yaşatmaktadır bize.

Çocukluğumda anneannemle sobanın üstünde kızarttıklarımızı saymazsam, gerçekten de evde hangi yolu denediysem olmuyor, kestaneler bir türlü sokağın başında satılanlara benzemiyordu.

Dün akşam denediğim yeni bir metotla resmen devrim yaşadım, gözlerime inanamadım. Nar gibi kızaran kestanelerimiz kelimenin tam manasıyla ''muhteşem''di ve tıpkı sokakta satılanlara benzemişti. Daha da önemlisi; istisnasız hepsi, en detay girintilerde bile zerre kadar iç kabuk kalmadan, üstelik hiç parçalanmadan, kabuklarından tek parça olarak çıktı. İnanılmazdı...

Fazla uzatmadan tarife geçeyim de evde kestaneniz varsa hemen deneyin:
Kestaneleri güzelce yıkayıp bombeli taraflarını çok keskin bir bıçakla, bir seferde ve net bir şekilde boydan boya çiziyorsunuz.

Ardından bir kabın içine alıp üzerini kapatacak kadar ılık su döküyor ve yarım saat bekletiyorsunuz.

Sonra da bir fırın kabına çizik kısımlar üste gelecek şekilde diziyor, üzerine 15 dk kadar ızgara açıyorsunuz. Eğer ızgaranız yoksa teflon tavada, kızaranları çevirmek suretiyle aynı sonuca ulaşabilir(miş)siniz.

İşte hepsi bu kadar!