2017/03/27

Kediler - Market Arabaları

Kedilere olan sempatim gün geçtikçe artıyor. Sevimli halleriyle evlerin olduğu kadar sokakların da vazgeçilmezleri onlar. Görmüş olduğum şu manzara ne kadar hoşuma gitti anlatamam.
Park halindeki motosikletin üzerine çıkmış, sahibinin gelmesini bekliyor sanki. Hem de hiç kıpırdamadan. Adam gelince ''Abi beni bir tur gezdirsene!'' diyecekmiş gibi duruyor orada:)

Bu sevimli sahneyi anı olarak fotoğraflamak istedim tabii. Her zamanki gibi ''Pisi pisi'' diyerek bakmasını sağlayacağım önce. O da nesi? Kedicik gözlerini açıp bir türlü bakamıyor. Tam ''Herhalde gözleri rahatsız'' diye büyük bir üzüntüyle dolmuştum ki hemen imdadıma biri yetişti: ''Kediler güneşte bakamaz!'' Doğruydu galiba. Kedicik başını azıcık sağa çevirince güneşten kurtuldu ve normale dönüştü. Ben de böyle bir durumu yaşayarak öğrenmiş oldum: Kedileri güneşte asla zorlamamak gerek...

Yaklaşık üç yıldır ''market arabaları ve içindeki çocuklar'' ile ilgili epey yazı ve yorum birikti blogda.
Konuyla ilgili tahammülsüzlüğüm had safhada.
Bu aralar dikkatimi çeken bazı olumlu gelişmeler var. Misal; yazılardan birinde, reklamlarında ''market arabasına oturtulmuş kocaman çocuk'' teması kullanan bir bankadan bahsetmiştim. Öyle bir reklam yok artık. Hatta YouTube'tan bile silinmiş. Ve daha önemlisini geçen gün bir arkadaştan öğrendim. Marketlerden bazıları alışveriş arabalarında uyarıcı nitelikte semboller kullanmaya başlamış.
Aynen doğruydu söyledikleri! Bugün ben de bizzat gidip gördüm. Hem şaşırdım, hem mutlu oldum. Umarım bu bilinç hızlı bir şekilde yaygınlaşır ve marketlerde o tür sahnelere bir daha kimse rastlamaz.