2017/12/04

Süper Ay'ı Gördüm!

National Geographic tarafından en güzel halinin kuzey ülkelerinde, özellikle Rusya ve Kanada'da görüneceği, ülkemizde 3 Aralık 2017'de saat 18:03'ten itibaren görünmeye başlayacağı duyurulan Süper Ay. Gökyüzündeki bu harika şölen söz konusu ülkeler kadar olmasa da bizde de hiç fena değildi.

Dün gece gökyüzünü zaman zaman takibe aldım. Ay'ın büyüklüğü ve saçtığı ışık göz kamaştırıcıydı. Bu yıl dünyaya 2000 km daha yakın olacağı duyurulmuştu. Geçen yıl görünen Süper Ay'dan 355 km daha yakın, normalden %12-14 arası daha büyük olacağı da...

Şansıma gökyüzünde bulut yoktu. Fotoğraf çekmek için güzel bir fırsattı. Güzelim Ay kocaman, altın bir tepsi gibi ışıklar içindeydi. Öyle kartpostallara yakışan bir arka fon eşliğinde çekemedim, ama Süper Ay'ın kendisi büyüleyiciydi...

Ay'ı ilk kez bu kadar detaylı görüntüleyebildim. Profesyonel bir fotoğraf makinasına sahip olmayışım hiç sorun çıkarmamış, yalnızca ''zoom'' özelliği yeterli olmuştu. En çok da buna hayret ettim. Flaşmış, filtreymiş, inanın hiçbiri yok. Görüldüğü gibi Süper Ay çok bonkördü. Yüzeyindeki kraterlere kadar harika görüntüler verdi bana.

Bu eşsiz doğa olayı o kadar heyecanlandırdı ve mutlu etti ki beni, kaydettiğim görüntüler blogda da yerini almasa olmazdı. Evet, hem fotoğraf hem videolardaki görüntüler bana ait. Sizce de inanılmaz değil mi?

Süper Ay'a müteşekkirim gerçekten de...

Süper Ay

Süper_ Ay