2024/07/01

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı


Bugün 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı. 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile ulusumuzun denizler üzerindeki simgesi olan özel bir gün. Her alanda olduğu gibi karasularımızdaki egemenlik hakkımızı da tüm dünyaya ilan edişimizin yıl dönümü. 

 Denizciliğin gelişmesi ve denizcilik alanındaki faaliyetlerimizdeki bağımsızlığı simgeleyen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda, tüm denizcilerimize sevgi ve saygılarımızı iletiyor, sonsuz maviliklerimize her bakışımızda anlamını yine yeniden idrak ettiğimiz bu gurur verici mücadeleyi coşkuyla kutluyoruz.




Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle saat 18.00 gibi çıkabildim dışarıya. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenmiş olan Açık Su Yüzme, Yelken ve Denizcilik Temalı Resim yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve sporculara ödüllerinin verildiği töreni, sonrasında bir süreliğine denizde gerçekleşen su püskürtme gösterilerini ve Boğaz Komutanlığı Bandosu'nun verdiği açıkhava konserini izleme imkânı bulabildim. 

Nice 1 Temmuzları sonsuza kadar coşku ve gururla kutlama dileğiyle... 💫