2012/03/16

ODTÜ' yü Ayakta Alkışlıyorum!

Dün akşam üzeri TV kanallarında alt yazı olarak geçen;
''Dünyanın En Prestijli 100 Üniversitesi'' arasına ODTÜ'nün de girdiği haberi ne kadar çok göğsümü kabarttı, anlatamam.

Harvard Üniversitesi (ABD), Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi (Büyük Britanya), Yale Üniversitesi (ABD) gibi dünyanın sayılı üniversitelerinin başı çektiği bu listeye bugüne kadar hiçbir Türk üniversitesi girememişti...

ODTÜ'yü ziyaret edeli henüz 1 hafta kadar olmuştu.
Fotoğrafını birkaç gün önce çektiğim, 11 Temmuz 1986' da pek çok kurum ve kişinin katkısıyla gerçekleşip kampüs içinde yerini alan ODTÜ Gençlik Anıtı' na bakar mısınız?

Öğrenciler arasındaki adı: '' Oley, C Aldım Anıtı ''

Düşünün... C almanın bile ne kadar çok gayret gerektirdiği vurgulanıyor burada...


İtalyan Gazetesi Il Giornale, Dünyanın En Prestijli 100 Üniversitesi sıralamasına Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin 96’ncı sıradan girmesi ile ilgili görüşünü şu cümlelerle belirtiyor:

“İtalyan üniversiteleri sınıfta kaldı. Türkler bile bizi solladı. Ankara ODTÜ, ilk kez listeye girdi. Ama bu prestijli üniversite akademik performansıyla eğitimde lider Amerikalıları da hayran bırakıyor.”

“The Times Higher Education World Reputation Ranking 2012” değerlendirme listesine dair geniş çapta bir haber yayınlayan gazete, “Asırlardır en prestijli üniversiteler ülkemiz İtalya’da kuruldu. Ama modern çağda artık ilk 100 üniversite arasına giremiyoruz. Türkiye bile bizi solladı,” diyor.

Il Giornale; ''Ancak dürüst olursak ODTÜ’nün hakkını vermek gerek. Çünkü bu Ankara üniversitesini Amerikalılar bile gıptayla izliyor. Bünyesinde 5 fakülte ile 44 akademik branşı var. 98 master, 62 doktora programı bulunuyor. Tabii bir de kampüs alanının büyüklüğü ve içerisinde gölü olduğunu hatırlatırsak ODTÜ’nün neden ilk 100 üniversite arasına girdiğine kıskanarak şaşmamak gerek,'' diye bitirmiş.


Başka söze gerek var mı?

ODTÜ'yü büyük bir onurla, gururla ve ayakta alkışlıyor, başarılarının devamını diliyorum...

(I think of ODTÜ)