2012/12/13

Maya Takvimi ve 21 Aralık

Bütün gerekçelerin Maya Takvimi'ne dayandırıldığı, insanların ciddi anlamda panik ve korkuya sürüklendiği görüşlerin, haberlerin, makalelerin ardı arkası kesilmiyor. 
Hatta konuyla ilgili ''2012'' adlı film bile yapıldı.
''Sadece bir kehanet bu'' diye gülüp geçmek isterdim. Ancak; kulaktan dolma bilgilere zerre önem vermeyen benim gibi birinin önüne çıkan ve hiç de yabana atılacak türden olmayan her yeni haber, ardından yaptığım araştırma ve edindiğim bilgiler ters etki yapmaya başladı. 
Açıkçası emin değilim artık...
Binlerce yıl öncesi yaşamış bir uygarlığın tarih vererek dünyayla ilgili olacakları sıralaması hiç de akla yatkın görünmüyor, değil mi?
Bence de öyle(ydi); ama artık öyle değil...
Size dünyanın gelmiş geçmiş en gizemli uygarlığı olan Mayalar'ın tarihinden, ardında hiçbir iz bırakmamalarından, Kripton'a benzeyen ve çözümü onyıllar süren tabletlerinin üzerinde neler yazdığından tek tek bahsetmeyeceğim elbette.
Beni ilgilendiren yanları; tabletlerde okunan bilgilerin ve çözülen bütün şifrelerin ezoterik bilgilerle birebir örtüşmesi, bunun dünyaca ünlü astro-fizikçiler tarafından bilimsel verilerle ortaya serilerek inanılmaz biçimde kanıtlanmış olması...

Mayalar o kadar gelişmiş bir uygarlık ki hesapladıkları Güneş yılı 365,2420 gün olarak görünüyor. Bizim Güneş yılımız ise 365,2422 gün. Bu demek oluyor ki Maya Uygarlığı hesabı ile bizimki arasındaki fark yalnızca 17 saniye, düşünebiliyor musunuz??!!

Peki, Maya Takvimi'ne göre 2012 yılı neden son yıl?
Bu takvime göre her 1.872.000 günde bir çağ atlanıyor. Daha önce dört kez gerçekleşen, dördüncüsünün sonunda tamamen dibe vuran insanlık, Beşinci Çağ'ın atlaması, yani dünyanın ters dönmesi suretiyle  yeniden yükselişe geçecek. Ayrıca önemli bir nokta daha var: 21 Aralık 2012 tarihinin kimi uluslara göre uğursuz, kimilerine göre kutsal bir gün olan cuma gününe rastlaması... Ve sonuç... 2012 yılının sonunda Dünya yeni bir başlangıçla boyut atlayıp yükselişe geçecek...
Güneş sisteminin bir kısmı Foton Kuşağı'na girdi ve dünyanın da girmesine çok az kaldı.

Foton Kuşağı'na girmemizden sonra neler mi olacak?
Dünyamızın ozon deliği kendiliğinden onarılıp tüm yaşam formları 3.boyuttan 5.boyuta geçecek. İnsanların 2 sarmallı DNA'ları ikişerli olarak birleşip 12 sarmallı bir DNA'ya dönüşeceği için çakraları açılacak. Dolayısıyla duyuları ve algılamaları yükselecek. Herkes birbirinin düşüncesini okuyabilecek. Bu sebeple önceleri bir kaos oluşacak, sonrasında herkes düşünce birliği halinde olacak. Ön yargı, yalan ve kötü düşüncelerin olmadığı bir ortama geçilecek. Herkes birbirinin aurasını görebilecek.


DNA'lardaki değişimden sonra insanlarda hiçbir hastalık kalmayacak. Ölümsüzlük olacak. Fiziksel dünyada kalmaktan vazgeçip başka bir boyuta geçmeye karar verilebilecek, bu ''ölüm'' şeklinde anılacak. Dünyada kalanlar ışıklı bir bedene sahip olacak, cennete benzeyen bu rengarenk dünyada zamanlarını çok güzel geçirecekler. Ve Foton Kuşağı, 2000 yıl sürecek olan bu boyut sonrası güneş sistemimizi terk edecek.

Nasıl ama? Değme senaristlerin aklına gelmemiş ayrıntılarıyla fantastik bir filme benziyor, öyle değil mi?
Şunun şurasında fazla bir şey kalmadı 21 Aralık 2012'ye...
Bekleyip göreceğiz....

Görsel: Kürşat ZAMAN