Bu sabah kahvaltı için hazırladığım sıcacık ekmekleri ve poğaçaları sofraya koyarken, birdenbire sürekli uyguladığım bir yöntemi burada neden hiç paylaşmadığım aklıma düştü.
Hafta sonu olması nedeniyle de bu yöntemle birlikte gündelik ev hayatını kolaylaştıran, bizzat uygulayıp mucizevi sonuçlar aldığım birkaç pratik bilgiye yer vermek istedim.
Siz de bilirsiniz ki küçücük bir detay bazen koskoca bir sorunu temelinden yok etme özelliğine sahiptir. Hatta bu detaylardan bazıları ''Ben bunu bugüne kadar neden öğrenmemişim de bu sıkıntıyı çekmişim'' diye hayıflandıran türdendir.
Öyleyse; küçük mutluluklar yaşatan, hayatı biraz daha çekilir kılan, yüzünüzde kocaman bir tebessüm oluşturma ihtimali de olan bu bilgilere geçelim hemen.
Öncelikle söyleyeyim; ilk yöntem kendi buluşumdur ve öğrenen her kim varsa bir daha vazgeçememiştir.
Evde bir ya da birkaç gün öncesinden kalma bayat ekmeğiniz var ve siz fırından yeni çıkmış gibi tazecik ve sıcacık olmasını istiyorsunuz. Yapacağınız işlem çok basit. Çünkü ihtiyacınız olan yalnızca kapaklı ve geniş tabanlı çelik bir tencere ya da tava.
• Çelik tencerenin içine tek sıra halinde ekmek dilimlerini yerleştirin (Bazen üst üste ikişer dilim yerleştirdiğim de oluyor).
• Tencerenin kapağını kapayıp ocağın altını yakın.
• En kısık ateşte toplam 2-3 dakika bekletin.
• Ocağın altını (bir daha yakmamak üzere) kapatın.
• 1 dakika kadar bekleyip dilimleri ters çevirin.
• Kapak kapalı vaziyette 2 dakika daha bekledikten sonra alabilirsiniz artık.
Sonuç gözlerinize inanamayacağınız cinsten.
Aynı işlemi poğaça, simit, pizza ya da pide için de uygulayabilirsiniz. Çelik tencere ya da tavalarda taban kısmın kalın olması ve geç soğuması, işlemin uygulandığı unlu mamule gerçekten de ''fırından yeni çıkmış'' özelliği veriyor.
Diş ağrısı için ''kabir azabı'' derler, bilirsiniz. Zamansız gelen şiddetli bir diş ağrısını geçirmek için hangi yola başvursak çare olmaz çoğunlukla.
Evde kekik yağınız olsun. Diş ağrısının 1 numaralı ilâcıdır ve toplam 2 dakika içinde ağrıdan eser bırakmayacaktır. Dolayısıyla diş doktoruna ulaşıncaya kadar, o acıyı çekerken kafanızı duvarlara vurma isteğinden de arındıracaktır.
• Ellerinizi hijyen hale getirin.
• Steril bir pamuk parçasına birkaç damla kekik yağı damlatın.
• Pamuğu, ağrıyan diş üzerinde toplam 1 dakika bekletin.
Evet, hiçbir abartı olmadan söylüyorum ki; toplam 2 dakika sonra ağrıdan eser kalmayacak...
Sıra üçüncü ve son yöntemde:
Kesici alet bulunmayan bir yerde koli bandı kullanmaktasınız. Bandı sinirlenmeden, düzgün bir şekilde ve de istediğiniz yerden koparmanız mümkün.
___________ • Koli bandımız düz iken
_____/\_____ • Banda birbirine yapıştırmak üzere vereceğimiz şekil
______|_____ • Bandın birbirine yapıştırılmış hali
<- ___..___ -> • Bandın her iki taraftan, aynı anda ve hızla çekilip kopartılması->
Görseller buradan ve buradan
Hafta sonu olması nedeniyle de bu yöntemle birlikte gündelik ev hayatını kolaylaştıran, bizzat uygulayıp mucizevi sonuçlar aldığım birkaç pratik bilgiye yer vermek istedim.
Siz de bilirsiniz ki küçücük bir detay bazen koskoca bir sorunu temelinden yok etme özelliğine sahiptir. Hatta bu detaylardan bazıları ''Ben bunu bugüne kadar neden öğrenmemişim de bu sıkıntıyı çekmişim'' diye hayıflandıran türdendir.
Öyleyse; küçük mutluluklar yaşatan, hayatı biraz daha çekilir kılan, yüzünüzde kocaman bir tebessüm oluşturma ihtimali de olan bu bilgilere geçelim hemen.
Öncelikle söyleyeyim; ilk yöntem kendi buluşumdur ve öğrenen her kim varsa bir daha vazgeçememiştir.
Evde bir ya da birkaç gün öncesinden kalma bayat ekmeğiniz var ve siz fırından yeni çıkmış gibi tazecik ve sıcacık olmasını istiyorsunuz. Yapacağınız işlem çok basit. Çünkü ihtiyacınız olan yalnızca kapaklı ve geniş tabanlı çelik bir tencere ya da tava.
• Çelik tencerenin içine tek sıra halinde ekmek dilimlerini yerleştirin (Bazen üst üste ikişer dilim yerleştirdiğim de oluyor).
• Tencerenin kapağını kapayıp ocağın altını yakın.
• En kısık ateşte toplam 2-3 dakika bekletin.
• Ocağın altını (bir daha yakmamak üzere) kapatın.
• 1 dakika kadar bekleyip dilimleri ters çevirin.
• Kapak kapalı vaziyette 2 dakika daha bekledikten sonra alabilirsiniz artık.
Sonuç gözlerinize inanamayacağınız cinsten.
Aynı işlemi poğaça, simit, pizza ya da pide için de uygulayabilirsiniz. Çelik tencere ya da tavalarda taban kısmın kalın olması ve geç soğuması, işlemin uygulandığı unlu mamule gerçekten de ''fırından yeni çıkmış'' özelliği veriyor.
Diş ağrısı için ''kabir azabı'' derler, bilirsiniz. Zamansız gelen şiddetli bir diş ağrısını geçirmek için hangi yola başvursak çare olmaz çoğunlukla.
Evde kekik yağınız olsun. Diş ağrısının 1 numaralı ilâcıdır ve toplam 2 dakika içinde ağrıdan eser bırakmayacaktır. Dolayısıyla diş doktoruna ulaşıncaya kadar, o acıyı çekerken kafanızı duvarlara vurma isteğinden de arındıracaktır.
• Ellerinizi hijyen hale getirin.
• Steril bir pamuk parçasına birkaç damla kekik yağı damlatın.
• Pamuğu, ağrıyan diş üzerinde toplam 1 dakika bekletin.
Evet, hiçbir abartı olmadan söylüyorum ki; toplam 2 dakika sonra ağrıdan eser kalmayacak...
Sıra üçüncü ve son yöntemde:
Kesici alet bulunmayan bir yerde koli bandı kullanmaktasınız. Bandı sinirlenmeden, düzgün bir şekilde ve de istediğiniz yerden koparmanız mümkün.
___________ • Koli bandımız düz iken
_____/\_____ • Banda birbirine yapıştırmak üzere vereceğimiz şekil
______|_____ • Bandın birbirine yapıştırılmış hali
<- ___..___ -> • Bandın her iki taraftan, aynı anda ve hızla çekilip kopartılması->
Görseller buradan ve buradan