2015/12/17

ÇAYKUR Filiz Çayı Paketleme Harikası

Yazsam mı yazmasam mı diye epey düşündüm ama anlatacağım arkadaş! Vatandaşa hizmet ediyorsa doğru dürüst etsinler! Koskoca işletmenin denetleyicisi yok mu? Şayet varsa görsün bu yazıyı. Yeter yahu!

İki hafta önce, cumartesi sabahı, hafta sonu diye güzel bir kahvaltı hazırlamak üzere mutfaktayım. Her zaman yaptığım gibi ocağa çay koymakla işe başladım. Bu arada, kavanozda kalan son çayı kullandığım için boş kavanozu yeniden çayla doldurup rafa öyle kaldırmak istiyorum.

Ancak o da nesi? Elimdeki çay paketinin alt kısmı birdenbire açılıp içindeki çay olduğu gibi yere boşalmaz mı? Çaya değil, manzaraya yanarım!! Ohh harika! Güne ne güzel başladık! Bir kısmı halıya, bir kısmı fayanslara inmiş çay sayesinde mutfağın hali evlere şenlik!! Böylece kahvaltıdan önce elektrik süpürgesiyle temizlik faslı başlamış oldu sinir harbi içinde! ''Bu ne biçim paketleme!'' diye söylenmekten bir hal oldum.

Neyse, o geldi geçti. Az önce akşam yemeğinin üzerine içmek üzere ocağa çay koymak için yine mutfaktayım. Baktım, kavanozdaki çay yetersiz ve dolaptan yeni çay paketi çıkarıp doldurmak gerekiyor. Aldım paketi elime. Üst kısma yapıştırdıkları metalik renkte kalın bir bant var hani. Paketin uç kısımlarını toparlayıp birkaç kat yapıp onu yapıştırıyorlar. Sözüm ona kolay açılsın diye. Onu kaldırınca paketin katlanmış olan ağız kısmı kolayca açılıp ortaya çıkar her zaman.
Bandı ucundan tutup sökmeye çalışıyorum, ama mümkün değil!!
Bu seferki paketimiz de başka türlü çıldırtmak üzere dizayn edilmiş meğer. Zar zor kaldırdığım o banttan sonra altını da boydan boya yapıştırmamışlar mı? Hem de sanki Japon yapıştırıcı ile! İki kenarından tutup yapıştırıcıyı ayırmaya çalışıyorum, yok, olmuyor!! Paketin ağzını ilk kez yapıştırılmış görüyorum. Ve açılmıyor! Bir bıçak bulup bir katını keserek zor açabildim.
Elimi kesmek an meselesiydi ve bıçakla bile düzgün açılamadı. Gece gece resmini çektim. Şu hale, görüntüye bakın!

Evet, ÇAYKUR Filiz Çayı Yetkilileri. Denediğiniz yöntemlerin her biri ayrı çıldırtıyor.
Paketin üzerinde ''Bildiğiniz Lezzet Yeni Ambalajında'' diye amblem var bir de. Şaka gibi...
Lütfen şu çaylarınızı doğru dürüst paketleyin artık.
Hangi devirde yaşıyoruz? Yakışmıyor size...