2022/01/02

Cem Yılmaz Diamond Elite Platinum | Görkemli Çin!

Şuraya yeni yıl ile ilgili iki başlık atıp, altlarına da görüşlerimi yazmak istedim. Birincisi; büyük bir merakla beklenen ve 31 Aralık'ta Netflix'te gösterime giren Cem Yılmaz Diamond Elite Platinum Plus Cover. 

Ünlü komedyenimiz yepyeni ve oldukça heyecanlı bu gösterisine, pandemi nedeniyle etkinliklerine 13 Mart 2020’de ara veren Zorlu (PSM)'de #mesafeliamabirlikte mottosuyla; maske, fiziki mesafe ve hijyen önlemleri dahilinde, 5 Ekim'de başlamıştı. 

Gösteride Cem Yılmaz'ın kendi çocukluğu, sosyal medya, Türklerin yurt dışındaki tatil halleriyle ilgili, dokunduran türde, samimi ve espri içerikli kesitler var. 

İki yılı dolduracak olan pandemide neredeyse gülmeyi unuttuk, malum. Bana göre bu gösteri yılbaşını evlerinde geçiren büyük çoğunluk için büyük bir fırsat, hatta şanstı. Nitekim biz son anda öğrenip izledik. Adeta sihirli bir el dokundu üzerimize. Gülmek, gülümsemek o kadar iyi geldi ki. Hatırlıyorum da yıllar önce TSK Mehmetçik Vakfı’nın gecesinde sahneye çıkmıştı Cem Yılmaz. Stand-up’ıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve eşini bile kahkahalara boğmuştu.

Misal, faytonlar ve atlarla ilgili şu bölüm en sevdiklerim arasındaydı.

Sadete geleyim artık. 
Ta taam...
Ertesi gün nereye baksan Cem Yılmaz hakkında olur olmaz bir sürü görüş. Ne kadar da can sıkıcı:( Beğenmiyorsan izlemezsin be kardeşim. Bu kadar basit! Muhtemelen aşıyı da beğenmiyorsun sen. Sağlam bir aşı karşıtısındır, kesin. Tıpkı Cem Yılmaz karşıtı olduğun gibi. Yapmak değil de yıkmak ne kadar kolay değil mi? Yazıklar olsun diyorum....

İkinci konuya geçeyim: Yılbaşı gecesi Çin tarafından gerçekleştirilen ve ''Yeryüzünde ve uzayda en güçlü benim'' mesajı verdiği söylenen görkemli 2022 yeni yıl gösterisi. Hologram kullanılarak gerçekleştirilen bol ışıklı bu gösteride önce mavi renkli yunus, sonra sarı renkli bir ejderha kulenin etrafında dolandı ve ardından da kuleyi yuttu. Gösteri değiştikçe alkışlar ve çığlıklar yükselmekteydi. En sonunda kule bir füzeye dönüşüp uzaya fırlatıldı(mış gibi yapıldı). Havai fişek patlamalarıyla da gösteri son buldu.


Diyeceğim o ki....
Eyy Çin! 
Büyüksün, tamam. Uzaya da çıkar, gücünü gösterirsin elbet. Ama bu ne rahatlık böyle? Bence birinci vazifen corona olmalı. Işıklı gösteride sergilediklerini programın son bölümüne eklesen diyorum. Malum, o nurtopu (!) gibi virüs sayesinde her gün binlerce insan ölüyor dünyada. Öncelik hakkını başımıza sardığın bu illet için kullansan? Var gücünü ona harcasan? 

Hımmm? Ne dersin??