2021/12/30

Mutlu Yıllar

Geçen yıl yeni yıla saatler kala yazdıklarıma bir göz attım az önce. Pandemi nedeniyle yaşam biçimlerimizde keskin değişiklikler olduğundan, artık kimsenin kimseden farkı ve ayrıcalığı kalmadığından, nefes alabilmek için güç, para ve güzellik gibi kavramların işe yaramadığından bahsetmiş, bütün bir yılın karantina dönemiyle geçtiğinden dem vurmuşum.

''Hızına yetişemiyorum'' diye yakındığımız o hayat birdenbire durmuş, turist akınına uğrayan gözde ülkeler bomboş kalan meydanlarıyla birer hayalet şehre dönüşmüş, sevdiklerimize yapabileceğimiz en büyük kötülük onlara sarılmak olmuştu. Hapsolmak zorunda kaldığımız evlerden hayata kesinlikle çok farklı açılardan bakıyorduk. Asıl lüksün parayla pulla hiç alâkası olmadığını öğrenmiştik en sonunda. 

Aşılar geçen yıl tam bu zamanlarda yeni yeni devreye girmiş. Maske, mesafe, hijyen gayreti içindeymişiz. ''Sağlıkla yaşayabileceğimiz o günlere çok az kaldı,'' diye umut dolu bir cümle kurmuş, 2021'in bu anlamda tarihe geçeceğini söylemişim. Bence umutlar gerçek oldu. Aşılar sayesinde o korkunç virüs ölümcül olmaktan çıktı artık. Devasa bir kabustan uyandık sanki. Ne tuhaf! Dönüp baktığımda o günlerin içinden hiç geçmemişim gibi...


Noel Baba hediye dağıtmaya çıkmış yine mağaza önlerinde. Bize de gümrük alışverişinde gördüğüm futbol topu büyüklüğündeki şu bonbon şekerinden getirse keşke:)) Getirsin ki, artık dünyanın tadını bol bol çıkarabilelim:)

Naçizane bir öneri 
 Yılbaşında ne yesek diye düşünüyorsanız iç pilavlı tavuk dolması harika bir kurtarıcı, söyleyeyim. Hindi dolması yapacak halimiz yok. Zaten eski hindiler de yok. Bu şekilde hem çok ekonomik hem çok leziz ve de keyifli oluyor. İnternetten uygun bir tarif bulup yapmıştım. İsteyen olursa yorumlara yazarım.

*   *   *

Sevgi, barış, özgürlük ve adaletin hüküm sürdüğü, insanlığın ve doğanın hızla özüne döndüğü, iklimlerin değişmediği, hepimizin birlik ve beraberlik içinde destek verdiği, hepsinden önemlisi; pandeminin tamamen ortadan kalktığı, sağlık ve huzur dolu bir dünyayı en kısa zamanda kucaklamak dileğiyle, 

Mutlu Yıllar!