Kumkuat, çok zengin bir C vitamini ve mineral deposu, güçlü bir antioksidanmış. Bağışıklık sistemini güçlendirip, kötü huylu kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor. Düşük kalorisiyle diyet için ideal.
Turunçgiller familyasından bu meyvenin 1850'lilerden beri süs bitkisi olarak kullanıldığını da öğrenince hemen kolları sıvayıp bugün itibarıyla çekirdekten kumkuat yetiştirme işlemi başlattım. Bakalım, gelişmeleri bloga da not düşerim. 2019'da limon çekirdeği dikmiştim. Okuyanlardan aynı yıl dikenler oldu. Haydi sıra kumkuatta:)
Reçelinin yapıldığını da öğrenince bir miktar deneyimlemeliydim. Nefis oldu. Hem şık hem çok leziz bir reçel. Üstelik ister meyve ister reçel olarak yiyin nefesiniz uzun süre portakal çiçeği kokuyor. Harika gerçekten! Devamını da yapmaya karar verdim:)
Yorumlarda belirtmiştim. Pazarda satılanlar daha büyük ve kalın kabuklu.
Şimdi de sıra gelsin kışın sık aralıklarla yaptığım iki kolay ve de az masraflı yemeğe. Birincisi karnıbahar greten ya da karnıbahar böreği. Sevmeyeni yoktur. Her gün olsa yerim o derece güzel oluyor. Beşamel soslusu dışında yumurtalısını da denedim. O da harika oldu.
Yarım Kilo Karnıbahar İçin Sos Malzemeleri:
1 yumurta
3/4 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1'er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
Karnıbaharı küçük küçük parçalayıp iyice yıkayalım. Çelik bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek en kısık ateşte haşladıktan sonra soğumaya bırakalım.
Sosu için yumurta, süt, sıvıyağ, tuz, un ve baharatları iyice çırpıyoruz. Karnıbaharları ekleyip karıştırıyoruz. Orta boy bir fırın kalıbını yağlayıp bu harcı içine boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Üzeri kızardıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak, dilersek sarmısaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz.👌
(Not: "Karnabahar" dememeyi tercih ettim.)
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 soğan,
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3~4 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, kimyon
Yarım çay bardağı su
İnce bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave ederek birkaç dakika demlenmeye bırakın.
Soğanları rendeleyin, yumuşayan bulgura rendelediğiniz diğer malzemelerle birlikte ilave edin. Tüm malzemeyi iyice özdeşleşinceye kadar yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla bastırarak düğme şekli verin ve un serpilmiş bir tepsiye sıralayın.
Sosunu hazırlamak için ezilmiş sarmısak, domates ve biber salçalarını zeytinyağında kavurun. Salçaların kokusu çıkınca sosu ocaktan alıp geniş bir kaba alın. Unlanmış köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla süzerek sosun bulunduğu kaba alın. Başka kaba alıp sosu üzerine de gezdirebilirsiniz. Üste maydanoz eklemeyi unutmayın.
Şahane fellah köfteniz hazır. 😋👌
Eylül ayı başında aldığım bu kavun tam 5 aydır balkondaydı. Hiçbir yerine bir şey olmamış, bakar mısınız? Aldığımda oldukça sert bir kavundu. Olgunlaşıp tatlanmış. Tıpkı yazın yediğimiz kavunlar gibi lezizdi. Bu yaz daha çok kavun saklamalı.
Çoktandır örmek istediğim batik yünden körüklü model bere. Tam da ayaz günlere yetişti. Sıcacık ve çok kullanışlı. Örgü severlere tavsiye ederim.
3 Şubat 2022, saat 19.05
İlk Hilal değildir; ama ikinci ya da üçüncü gün çıkan Ay'ı yakalamış olmalıyım. Bugüne kadar çekebildiğim en ince Hilal. Ha gayret, gelsin İlk Hilal:)
Kalın sağlıcakla...
* * *
EK: 12.02.2022
Bu fotoğrafı dün gece 02.12'de yakaladım. Ay çok parlaktı. 😍🌔
Evresini merak edip aşağıdaki linkten buldum.👇
https://timesles.com/tr/calendar/moon/phases/days/2022-02-12/
12 Şubat 2022, Ay takvimine göre ayın evresi
Büyüyen Ay
* * *
EK: 15 Şubat 2022 saat 00.28
Büyüyen Ay
* * *
EK: 16 Şubat 2022 saat 00.38
16 Şubat 2022, Ay takvimine göre ayın evresi
DOLUNAY!
🌕 ✨👏👏
Ay'ın yönü dün geceden beri yaklaşık 24 saat içinde epeyce değişmiş.
ay fotoğrafı çok güzel :)
YanıtlaSilkumkuat görmedim sanırım ben hiç, ama çok tatlı bir şeye benziyor :) umarım yetişir kolayca
Hava biraz pusluydu o akşam. Teşekkürler Ozan:)
SilKumkuatın ülkemizde ticari amaçla sadece Antalya'da yetiştirildiği bilgisi vardı. Belki sizin oralara daha gelememiştir.
Evet, ben çok seviyorum. Burada saksıda yetiştiren çok. Bakalım benimki de büyüyüp meyve verecek mi?
umarım büyür ve yetişir:)
SilKumkatı denemek lazım, karnıbaharı bende severim tarifini deneyeceğim. Şapka da muhteşem olmuş...
YanıtlaSilSevgiler,
Birkaç haftadır Carrefour'da satılıyor. Şeker hastalığının ilacı diye geçiyor. Abine bir söyle bence. Karnıbaharı bu usulde yaparsan bayılacaksın kesin. Teşekkürler sevgili Özlem:)
SilKumkuat'ı ilk kez duyuyor ve görüyorum :) şirin görünüyor. Ağacını yetiştirme için de kolaylıklar diliyorum. ben de 2020 sonlarında çekirdekten limon yetiştirmeye giriştim.6 çekirdek filiz verdi ama elimde 1 tane kaldı.Diğerleri kurudu gitti.Alımlı bir ağaç adayı olduğunda paylaşacağım umarım. Sürekli limonata yapıp içeceğim diyorum ama kısmet, nasip :)
YanıtlaSilTarifler hoş görünüyor, ellerinize sağlık. Ay resimleri yine çok hoş, kadrajınıza sağlık. Bugün recep 11 oldu, 15'e kadar dolunayı görür sonra yine hilale doğru geri dönmeye başlarız :)
iyi hafta sonları diliyorum.
İstanbul'da da çok yaygın değil demek ki. Buranın havasına uygun olduğuna göre yakında birileri el atar, tıpkı kivi gibi o da yaygınlaşır Türkiye genelinde. Limon yetiştirme olayı bende de aynı. Üç fidandan biri kaldı elimde. Onda da meyve verecek göz yok. Demek ki gerekli şartlar eksik. Odanın içi yaramıyor mesela. İnşallah püf noktasını öğrenir de bol bol limon alırız birlikte:)
SilTarifler çok leziz. Fellah köftesi de görüntüsünün aksine harika oluyor.Teşeklür eferim. Evet, Ay görünüyor birkaç gündür dün gece yakaladım bir poz. Dolunayı da görürüz umarım:)
Çok sağ olun. Size de iyi hafta sonları
Buz gibi havada dışarı çıktığımız bugün cicekcide kumkuat ağacını , üzerinde birçok meyvesiyle görüp resimledim.60-80 cm ağaç için 115 tl fiyat bicmislerdi.
SilHer şey eski fiyatının en az iki misli. Kumkuat da kusur kalmamış desenize. Herhalde üzerindeki meyveleri de hesaba kattılar:)
Silİlk görseldeki kumkuatı bir evin bahçesinde, büyükçe bir saksıdaydı. Bakımsız bir ağaç. Sulamayı unutmuşlar, toprağı kurumuş. Ama gel gör ki dalları meyveden yıkılıyordu. Arsız bir bitki. Çabuk büyür bence. Göreceğiz bakalım:)
Kumkuadı çerez niyetine kullanan bir aileyiz:) Ama reçeli de inanılmaz güzel görünüyor... Karnıbaharın da gretrenini ilk defa gördüm. Onu da kızartma şekilde yoğurtla tüketiyoruz:) Sanırım en kolay yapım yöntemi bizimki:) Keyifli bir haftasonunuz olsun, saygılar:)
YanıtlaSilAlışınca aynen öyle oluyor, sormayın:) Bizim de elimiz gidip duruyor. Mevsimi bitecek diye şimdiden üzülüyorum. Reçeli de cidden çok leziz oldu. Teşeklür ederim. Kızartma her daim lezzetli oluyor da bir de böyle deneyin derim. Bunun yapımı daha kolay ve sağlıklı da:) Sizin de çok keyifli bir hafta sonunuz olsun. Teşeklür ederim:)
SilKumkat bir iki kere aldım ama iyisine rastlayamadım sanırım yiyemeden kaldı. Buzluğa atıp keklere rendelemiştim ben de.
YanıtlaSilOlabilir. Geçen gün pazarda gördüm. Hatta fotoğrafladım. Çok düzgün değildiler, artı normalden biraz daha büyük boyda ve kalın kabukluydular. Rendelemek de güzel fikirmiş.
SilNOT: Yaklaşık 1 haftadır laptop klavyemdeki 7-8 harf ve rakam basmıyor. Çözüm olarak Araç Çubukları denen yerdeki Dokunmatik Klavye'ye başvuruyorum ama yok böyle bir işkence. Telefondan yazmak daha da kötü, çünkü dün akşam yanıtladığım yorumları zar zor yazdığım yetmez gibi, birkaç tanesi de uçtu gitti, yeniden yazdım:(
YanıtlaSilBakalım, bilgisayarcıya götürdüm. Çözümü varmış. Aynı markadan yeni klavye gelecek.
bu yazıdaki her şeyi çok sevdim, seviyorum. nasıl ferahlatıcı geldi bana :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Aslında oradan-buradan etiketli yazıları yazarken ben de ferahlıyorum:)
Sil2 sene önce kumkuat fidanı alıp bahçeme diktim. bu sene anca toparladı ve öyle çok meyve verdi ki. bol bol yedik ve hala üzerinde olgunlaşacak yeşil meyveler var. öyle minnoş bir ağaç ki, iyi ki ektim diyorum. bahçede yer olsa yine ekerim.
YanıtlaSilbir de geçen yazında blog yedeklemeyi anlatmışsın, ben de yapayım dedim. bilgisayara indi gibi gözüktü ama bir şey de açılmıyor. acaba bilgisayarda olmayan bir program yüzünden mi?
Sevgili Pelin, iyi ki yazdın bu yorumu. Demek sadece 2 yılda öyle bir tablo sergiledi ağacın. Bunu öğrendiğime çok sevindim:) Kumkuatın birinci özelliği bol meyve vermesi. Bunu ben de fark ettim. Yer bulunur. Şahane sonuç almışsın çünkü. Bence hemen büyükçe bir saksıya bir tane daha dikmelisin. Hem süs ağacı hem şık ve leziz meyveleri var. Süpermiş!
SilYedekleme dosyasını indirmişsin tabii. Yalnız, açılmıyor dediğin ne? Hiç mi açılmıyor yoksa açtığın zaman tıpkı blogun gibi açılacak mı zannettin acaba? Çünkü ilk öğrendiğimde ben de öyle zannetmiştim. Açılır ama XML dosyası halinde. Yani sen blogundaki yazı ve yorumların tamamını kodlar halinde görürsün. O tür dosyalar ancak başka bir mecraya yüklediğinde açılıp yerini bulur.
Şöyle açıklayayım: Bir ara Blogspot'a yasak gelmişti. Ben de Wordpress'te hesap açıp XML dosyamı götürüp oraya yükledim. Mükemmel bir şekilde oraya taşındı blog. Fotoğrafları, tarihleri ve yorumları dahilinde. Nasıl yüklendiği konusunda bir blogger yazı yapmıştı o zamanlar. Ben de ondan öğrenmiştim.
Sanırım yeni bir blog açıp oraya da yüklenebiliyordu, emin olamadım şimdi.
Annem pek sever, kütür kütür de yer. Benimse pek aram olmadı, görüntüsünü pek seviyorum, sanki reçelini de severmişim gibi, turunç falan sevdiğime göre. Hele portakal reçeline bayılırım. Balkona bir tane alsam da arayı düzeltsem mi acaba :))
YanıtlaSilAlışınca vazgeçilemiyor:) Aslında ben ilaç niyetine başlamıştım. Keyifli bir çerez şu an:) Balkon için hiç durma al bence. Gözün gönlün açılır. Ben çekirdekten yetiştirmek istedim. Öyle daha heyecanlı oluyor:)) Reçelini de kesin seversin. Birkaç kez sıcak sudan geçirilip acısı çıkarılıyor çok yumuşatmadan. Önerim; acısı çıktıktıktan sonra çekirdeklerinin de mutlaka çıkarılması. İkiye bölerek yapılabilir. Daha da lezzeti olur bence:)
SilMerhabalar.
YanıtlaSilŞubat ayının içinde ayın evrelerine bakınca 1 Şubat yeni ay, yani yeni ayın biriymiş. Sizin 3 Şubat 2022 günü fotoğrafını paylaştığınız ay, hilalin yani yeni ayın üçüncü günü yani üç günlük hilalmiş.
Ben şimdi Sincan'da ikamet ediyorum. Yine zemin yani giriş kattayım ve burada da hilali takip edeceğim bir yer bulamadım henüz, ama çevremde hilali gözlemleyecek yerleri aramaya devam ediyorum.
02 Şubat günü hiç hilali göremediniz mi? Eğer görüntüsünü yakalamış olsaydınız hilalin ikinci günü olacaktı ve çok iyi olacaktı. Mart ayında ise 02 Mart hilalin birinci günü olacak. Siz 02 Mart gününden itibaren izlemeye gayret edin bakalım. Üçüncü günü yakalayan mutlaka ikinci günü de yakalaması gerekir. İkinci günü bir yakalasak, birinci güne de Mevla kerimdir.
Kumkuatı ilk defa geçenlerde semt pazarında görmüştüm. Tam hatırlayamadım, eşime sordum o hemen hatırladı. Allah izin verirse, yarın yine semt pazar günümüz. Pazara gidince kumkuata bakacağız ve mutlaka biraz alacağız. Aslında semt pazarlarından da alış verişi hiç sevmiyorum. Satıcılar seçtirmiyorlar, kendileri de çürük çarık poşete dolduruyorlar.
Rahmetlik kayınbabam kışlık kavunu evinden hiç eksik etmezdi. 100-150 kg. yazdan aldığı kavunu kışın misafirlerine ikram etmek üzere çatı aralığında saklardı. Kışın misafirlerine kavun ikram ederdi ve misafirler de "ya Lütfü ağa kışın içinde bu kavun nereden çıktı" diye şaşkınlıklarını itiraf ederlerdi. Ben de ilk defa kışlık kavun tedarik eden olarak kayınbabamı görmüştüm. Bizim ailede hiç böyle yazdan kavun alıp, saklamak gibi bir alışkanlığımız yoktu, biz bilmezdik.
Yemek paylaşımlarınız da nefis görünüyorlar. Bere konusuna gelince, artık hanım bere, çorap kazak örmüyor. Ben pek ördüğünü beğenmiyorum, o da örmüyor. Artık kış akşamlarında bulmaca çözer. Yaz akşamları ise sürekli bahçede toprakla uğraştığımız için çay içmeye zor vakit buluyoruz.
Keyifli ve güzel bir paylaşımdı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
İnşAllah, 02 Mart günü birinci hilali görüp fotoğraflayabilirsiniz diye ümit ediyorum.
Selam ve saygılarımla.
SilMerhaba Recep Bey,
Evet, doğru söylediniz. 3 Şubat akşamı fotoğrafını çektiğim üç günlük hilalmiş.En alta eklediğim linkten teyit ettim. O siteyi yeni buldum. Evreleri tüm sene boyunca çizimleriyle birlikte şahane gösteriyor. Bence siz de kullanın.
Ay'ın yörüngesi yıl boyunca sürekli değişiyor. Şu an onu hep izlediğim balkonun tamamen arka tarafında, öne doğru ve sağ tarafa verev çizerek ilerliyor. Belki aylara göre siz de net görebileceğiniz bir nokta keşfedebilirsiniz. Hayır, 1 ve 2 Şubatta gökyüzünde en ufak bir yıldız bile yoktu. 2 dk önce ara verp balkona çıktım. Dolunay halde öne doğru geliyor. Bir fotoğrafını çektim bakalım, eklerim yine en alta.
Sanırım sizin ailede diyabet vardı. Kumkuatı mutlaka denemenizi öneririm. Ben Carefour'da rahatça buluyor ve tek tek seçebiliyorum. Pazarcılar da seçtirse keşke bazen. Emek pazarına çok çıkmıştım Ankara'da. Torbayı elinden kaptığı gibi kendileri dolduruyorlardı en kötülerini. Hiçbir yerde görmediğim acayiplikti maalesef. 1 kg turşuluk kornişon vermediler. Neymiş, 1 kg. az imiş. Tarih yazmamıştır böyle şey.
Kavun ben de saklamazdım. O öyle kalmıştı balkonda. Bize öğretti olayını:) Kayınpederinizin saklama olayı da çok ilginç.
Yemek + bere beğeniletiniz için teşekkür ederim. Genelde YouTube'dan. Eşiniz de oradan bulursa hiç şaşmıyor tarifler.
Ziyaretiniz ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum. İçimden bir his ilk hilali de göreceğimi söylüyor. Bakalım umutlar ve hayaller gerçek olabilecek mi?
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Zeugma.
SilCevab-i yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet hem oğlum, hem de hanım diyabet. Bu hafta pazara iki sefer gittim geldim ama kumkuatı göremedim. Bundan sonra semt pazarlarında ve Avm'lerde kumkuatı takip edeceğim.
Bahsettiğiniz linke bakıp ayın proğramını izleyeceğim. Önce ikinci günün hilalini bir görelim bakalım. Birinci günü yani ilk hilali görmek çok zor!
Selam ve saygılarımla.
Merhaba Recep Bey,
SilRica ederim. Eşiniz ve oğlunuz inşallah şifa bulur. AVM'lerde de bazı haftalar olmayabiliyor. Ne pazara ne marketlere diğer meyveler kadar fazla miktar gelmiyor. Belki de o yüzden çabuk bitiyordur. Kilosu en fazla 20 TL oluyor, bilginize. Carrefour'da şubatın başında indirimde 14 TL idi. Geçen hafta 17 TL oldu. Umarım bulabilirsiniz. Sanal marketlerde varsa sipariş de verebilirsiniz.
O linki çok beğendim. Öyle güzel resimlemiş ve tarihlemişler ki. Takip işinde uzmanlaşmaya başladık. Evet zor ama bu yıl daha net öğreniriz ilk hilalin hangi tarihlerde hangi noktadan belireceğini. Eğer yakalarsam blogda kutlamalı özel yayın yaparım herhalde:)
Selamlar, saygılar.
Yazıyı okumuştum, çok iştah açıcıydı, karnıbahar graten benim diyordu ve tabii ki ay. Bense okuduğumdan beri kumkuat üzerine düşünüyor, reçel yaptığımız kesin, reçele nasıl şekerleme muammelesi yaptığım da kesin ancak votkaya yatırıp likörde mi yapmıştık acaba'mın yanıtını bulamıyorum. Sormam gereken biri daha var, o zaman rahata ereceğim sanırım. Bu arada kumkuat ile geç tanışmış olsam da çok sevmiştim:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Birazdan da dolunayı çekerim görebilirsem:) Greteni bir deneyin bence. Kesin seversiniz. Daha pişerken enfes kokusundan anlaşılır hemen. Karnıbaharı haşlamak çok kolaydır. Ee, üzerine de karıştırdığınız malzemeleri döküp karıştırıp doğru fırına. Fakat nereden bildiniz? O reçele asıl ben şekerleme muamelesi yaptım. Hemencecik bitti:) Sizin yediğiniz belki kumkuat değil de turunç reçelidir. O da böyle rulo yapılarak ipe dizilen ve kaynatılan, aynı boyuttaki turunç kabuklarından yapılıyor. Çok nefis bir şey. Siz yine de sorun ama her halükarda kumkuattan da yapılıyordur o söylediğiniz:)
SilBu postu okuduktan sonra kesin gözüyle baktığım şey kesinlikle fellah köftesidir :) reçel de karnıbahar gratende enfes ancak favorim fellah köftesi. Dün akşam dikkatimi çekti gökyüüznde kocaman bir tabak adeta lamba gibiydi, geçen ay izleidğimiz aklıma geldi ne çabuk geçiyor zaman, bere de çok güzel olmuş körüklülerin duruş şeklini çok beğenirim ellerinize sağlık. Sevgilerimle..
YanıtlaSil(Not: Bir yorumunuz var çok anlayamadım ne demek istediğinizi ama bilmeden sizi üzdüm mü?kırdım mı) diye de endişe ettim :/)
Pişman olmayacaksınız. Fellah köftesi çok çok lezzetli oluyor. Toplamda 2 kez yaptım ama en sevdiğim yemekler listesindedir. Görüntüsü biraz önyargı oluşturuyor nedense. Falafelde de öyle oluyor:)
SilDolunay demek Türkiye'nin her tarafında gmründü o gün. Gerçekten çok parlaktı. Gözlerimi alamadım. Dün gece de öyleydi Ay. Artık dolunay olmamasına rağmen ışıltıkar içindeydi. Hatta gecenin bir yarısı bulutlar vardı gökyüzünde beyaz beyaz. Gökyüzü ise koyu mavi renkteydi. İzlemeye doyamadım. Bu arada; dolunay şubat ayında 1 geceliğine, ama bazı aylar 2 ya da 3 gün. Çok şaşırdım. Ve dolunay olduğunda Ay tıpkı son fotoda olduğu gibi görüntü veriyor. Kraterlerin yerleri tıpatıp aynı oluyor. Bu bilgiler son keşiflerim:)
Körüklü en sevdiğim şapka modeli oldu. Teşekkür ederim. Bir tane daha öreceğim. Onun arka kısmı biraz daha uzun olacak. Sevgiler benden...
Not:@Derya
YanıtlaSilYazılarımın panele geç düşmesi gibi yorumlarımın da yazdığım bloga geç gittiğini farkettim ve moralim bozuldu. O yorumda onu jadtediyordum, sanırım yanlış anlamaya ben neden oldum. Yorumu bana geç düşen de var. Oradan emin oldum. Sanırım yalnızca onay beklemeyen yorumlarda hemen yayınlanma gerçekleşiyor.
Bu arada; bilgisayarım tamirde artık. Blogları dolaşamıyorum. Blog dostlarımın bilgisine. 2 gün içinde teslim alacağım.
Ay içim rahatladı çok telaş ederim istemeden bişey yaptım diye, yok moral bozmayınız asla benimkiler ben okumadan yazıya düşmüyor, bazen telefondan okuyup yayınlıyor ama bilgisayar başına oturunca cevaplıyorum bilginize.. :)
SilNe zaman yanıtladığınız önemli değil tabii ki. Uygun olmazsınız, bir şey çıkar, 10 gün sonra yanıtlarsınız. Beni rahatsız eden; aynı tarihte 4 kişi daha yorum yazmış, onlara yanıt verilmiş benim yorumum 2 gün sonra görülmüş. İşte o manzara canımı sıktı. Yorumlarımın da yazılarım gibi yazdığım yere çok sonra gittiğine moralim bozulmuştu o an.
SilSezgin Bey'in yazıları okuma listesine 2-3 saat sonra düşüyor sürekli. Geçen yorumlar sayfasını kontrol ettiğimde onun yorumu yoktu. Kısa bir süre sonra o sayfaya tekrar girdiğimde sağ üstte ''3 saat önce'' bildirisiyle yorumunu gördüm. Böyle bir durum var ve sanırım benim de başımda aynı şey...