2022/02/06

Ed Kemper Canavarı ve Otostop Tehlikesi

Bugüçarşamba gecesi TLC'de rastlayıp da başından ayrılamadığım ve aşırı derecede etkilendiğim bir seri katili anlatacağım. Daha doğrusu ''uyarı niteliğinde'' anlatmam gerekiyor. Çünkü söz konusu canavarın ilgi alanı otostop yapan üniversite öğrencileri. Üstelik son derece kibar ve yardım sever biri olan bu canavarın IQ'su 146.
Büyük şehirler ne durumda bilmiyorum; ama otostop olayının bizim buralarda halen devam ediyor olması bu yazıyı yazmamdaki en büyük etken.

Seri katil deyip de geçmemeli. Ed Kemper'ın kan donduran, tüyleri diken diken eden hikâyesini dehşet içinde izlerken bir zamanların korku filmleri meraklısı bendeniz, ürpermekten bir hal olup büzüştüm adeta. Kemper tüm ezberleri bozmuş gerçek bir canavar çünkü. Seri katiller listesinde kesinlikle en üst sırada. Psikoloji bilimine ilgisi olan bir blog yazarı gözüyle, sergilediği özelliklerin psikopati ile birebir örtüştüğünü de gördüm. Ne kadar zeki, kibar ve yakışıklı olursa olsun o bir psikopat sonuçta. Sıfır vicdan, sıfır empatiye sahip. 2,06 metre boyunda son derece zeki bir seri katil olan Kemper da elbette ki manipülasyon özelliği belirgin, vicdan ve empati yoksunu acımasız bir psikopat. 

 1964'te daha 15 yaşındayken babaannesi ve dedesini gözünü kırpmadan öldürdüğünde mahkeme psikiyatristleri tarafından paranoid şizofren teşhisi konup Atascadero Akıl Hastanesi'ne gönderiliyor. 15 yaşındaki bu iri yarı çocuk katil bir dizi testten geçirilip sosyopatik bozukluk, antisosyal ve pasif agresif özellikler ile etiketleniyor. Ancak orada kibar ve iyiliksever tavırları birçok yönden işe yarıyor. Görüntüsü ve hareketleri ile hoş ve terbiyeli gibi davranan bu psikopat özünde insanları öldürmekle ilgili kötü ve iğrenç fantezilere sahip. 

Bir psikopat düşünün ki daha ergenlik yaşlarında etrafındaki psikolog ve psikiyatristleri etkileyerek, daha doğrusu kandırarak tahliye edilmeyi başarıyor

Bulunduğu yerde her şeyi doğru yapan, IQ puanı yüksek biri olarak psikolojik testler için yardım etmek istiyor, kabul ediyorlar. 17-19 yaş aralığında kalem açmaktan başlayıp testleri dağıtmak, puanlamak, dosyalamak gibi işlerde görev alıyor. Dehası manipülasyon üzerine olduğundan asıl amacı psikiyatrist ve psikologların vasıtasıyla o testleri görmek, testlerden iyi puanlar alıp salıverilmek için onları ezberlemek. Böylece Atascadero Cezaevi Psikoloji Bölümünde görevli olarak çalışırken tüm psikolojik testleri görüyor. 

''Kayıtlarımın mühürlenmesine yardımcı olan onurlu bir terhis aldım.'' 💢👹

Kayıtların mühürlenmesi demek; dosyalar orada duracak, ama kimse onlara erişemeyecek, gelecekteki işverenler onun çocuk kaydı olup olmadığını öğrenemeyecek demekti. Psikiyatristleri rehabilite edildiğine ikna ettikten sonra 21 yaşında serbest bırakılan Kemper, gelecek için tehlike olarak görülmez. İyileştiği, hayatının geri kalanını dürüst bir vatandaş olarak yaşayacağı düşünülür. Ancak, içindeki asıl canavar ondan sonra ortaya çıkar.

Salıverildiğinde 1964'ten 1969'a kadar aşırı değişmiş farklı bir dünya görür. Hippy devrimi yaşanmış, kadınlar daha bağımsız olmuş, üniversiteye gitmektedir. Muhafazakar yapıdaki Ed, kadınların özgürce otostop çektiklerini görünce bunun doğru olmadığını, cezalandırılmaları gerektiğini düşünür. 
Gerisi mi? Korkunç ötesi...


Kurbanlarının çoğunluğu üniversite öğrencisi genç kızlardan oluşan 8 cinayet daha işler Kemper. İçlerinde yalnızca dedesi erkek olan, annesini bile dahil edip tecavüz, nekrofili ve yamyam özellikleri sergilediği toplamda 10 korkunç cinayet! Evet, evet. O aynı zamanda kurbanlarını yiyen bir canavardı. 😨💣


Ed Kemper denen canavar psikopat şu an 73 yaşında ve halen hapiste... 

*   *   *

Böylece pandemi boyunca uyguladığım ve hiç atlamadığım ''1 haftalık yazma aralığını aşmama'' kararıma bu yazı ile uygunluk sağlayıp kuralı bozmamış oldum. 
İşin aslına bakarsanız, canım pek yazmak istemiyor şu sıralar. Ve uzun bir ara aslında gönlümde yatan.

Kalın sağlıcakla...