2022/05/06

Annemle Balayı Filmi

Netflix'te yeni yayına giren 2022 yapımı bu İspanyol komedisini bugün izledim. Fazla komik olduğu, güldürdüğü söylenemez. Diyebiliriz ki, komik olduğu kadar sıkıcı da... 

Her şey bir düğün töreni esnasında kırmızı bir arabanın etrafı yıkıp dökerek büyük bir hızla içeri girmesi, organizasyonu bozması, içinden inen adamın geline doğru ilerleyip onu sevdiğini, ''evlenemeyeceğini'' söylemesi ve kendisini görünce çok mutlu olan gelinle birlikte çekip gitmesiyle başlar. Düğün töreni yarım kalır. Davetliler dağılır. 

Filmi Mauritius gibi pitoresk* bir tropik adada, kaliteli bir tatil beldesinde geçmesi izlenir kılıyor esasında. Düğün töreninde nişanlısı tarafından terk edilen adam balayına tek başına gidemeyecektir. Düğünlerde her şeyin parasının peşin ödenmesi gibi bir özellik vardır. Elbette ki balayı için önceden ödeme yapılmış pahalı bir tatil beldesinin ücreti geri ödenmeyecektir. Şirket sahibi balayına annesi ile çıkabileceğini söyleyince anne ilk başta şok olup sinirlenir. Ancak daha sonra anne-oğul ikilisi Mauritius'a birlikte gitmeyi kabul eder. Adada yeni evlilere özel bir aşk paketi sunulduğunu öğrenince yeni evliymiş gibi davranıp kendilerine sunulan ücretsiz aktivitelere katılır ve keyif alırlar. Kendilerini karı koca olarak gösterme fikri anneden gelse de, oğlu yaşlı bir kadının tuzağına düşmüş gibi görüntü vermektedir:)


Gençliğinde hayal etmiş olduğu tatilin tadını çıkarmakta olan anne adada içkiler içip partilere katılmaktan büyük keyif alır. Çocukluğundan beri annesiyle anlaşamayan oğul ona kızsa da tatil sürecinde keşfettiği bir şey vardır: Annesini bu zamana kadar hiç tanımadığı ve özünde onu çok sevdiği. Birlikte geçirdikleri macerayla dolu bu tatil sayesinde anne-oğul ilişkileri iyi hale gelir. 

Jose Luis düğününde terk edilmişti; ama ana tema olarak ''Her şerde bir hayır vardır'' olayı gerçekleşti. İlginç bir komedi filmi vesselam:)


  1. * pitoresk: (sıfat) Görünüşü ve özellikleri bir tablo konusu olmaya değecek güzellikte olan.