2014/01/06

Sinan Meydan: Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın ''Tarih Tezleri''ne EL-CEVAP

Gerçek tektir ve belgelerle kanıtlanmışsa eğer, kutsaldır!
Kulaktan dolma ya da birtakım etkenlerle çarpıtılmış bilgiler, belirli bir amaca hizmet etmek için uydurulmuş komik birer senaryodan öteye geçemez. Ancak... 

Kitleler bu senaryolara inanıp söz konusu hizmetin köleleri haline getirilmeye başlamışsa durum vahimdir!
Onca yıldır hepimizin bildiği üzere Başbakan R.T. Erdoğan konuşmalarında tarihle ilgili birtakım tez'lere yer verir ve öfkeye doğru hızla yol alarak sonunu ''El insaf!'' diye bitirir.
EL-CEVAP; uzmanlık alanı ''Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk'' olan, gerçekleri yazmaya ve gerçekleri çarpıtan her kim olursa olsun, cevap vermeye ant içmiş bir tarihçi olan Sinan Meydan tarafından yazıldı.

Kitabın adı tabii ki Başbakan'ın tarih tezlerinde sık sık kullandığı ''EL İNSAF''a karşılık olarak ''EL-CEVAP''.
Araştırmacı Tarihçi -Yazar Sinan Meydan'ın iki yıl süren titiz araştırmalar sonucu yazdığı bu kitapta, yalnızca Başbakan'a değil, onun Cumhuriyet tarihine bakış açısını şekillendiren (intihalci/aşırmacı olduğunu da belgelediği) Necip Fazıl'a, İngiltere emrinde çalışan Rıza Nur ile Kadir Mısıroğlu'nun ''tezlerine'' ve Başbakan'ın danışmanlarına da derin araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerle tokat gibi cevaplar verilirken, söz konusu tezler ve iddialar ters köşeye yatırılıyor.

Necip Fazıl'ın gizli misyonu, kitaplarında ve Büyük Doğu Dergisi'nde tarihi nasıl çarpıttığı, Atatürk'ten sonra emperyalizmin Türkiye'de tarihin yazımı için nasıl devreye girdiği, 1950 yılından beri yazılmış tüm ders ve tarih kitaplarının emperyalizmin elinden nasıl geçtiği, 1950-1960 arasında Menderes'in de tarihle yüzleştiği, Cumhuriyet tarihinin 1950 yılından günümüze değin hangi amaçlarla, kimler tarafından ve ne şekilde çarpıtıldığı keskin belgelerle gözler önüne seriliyor.


''Avrupalıların çok az bilgi sahibi oldukları Türkiye ve geçmişi hakkında karar vermeleri yeteri kadar ürkütücüdür. Ancak daha da korkuncu R.Tayyip Erdoğan'ın kendi tarihini bilmemesidir. (...)''
Prof.Dr. İlber Ortaylı
Süddeutsche Zeitung (Hürriyet,21 Haziran 2013)

''1996 yılında CIA görevlisi ve CFR üyesi Samuel Huntington; 'Türkiye İslam'ın lideri olmalı! Bunun için de Türkiye Atatürk'ün mirasını reddetmeli,' diye demeçler vermiştir. Huntington, Medeniyetler Çatışması adlı kitabında da bir taraftan Türkiye'yi İslam'ın lideri olmaya teşvik ederken, diğer taraftan Çağdaş ve Laik Cumhuriyet Projesi'ni ve bu projenin mimarı Atatürk'ü olabildiğince eleştirmiştir. Huntington medeniyetler içinde İslam medeniyetinin başsız olduğunu belirtip, Türkiye'nin 'İslam'ın Başı' olamamasının nedenini Atatürk'e bağlamıştır. (...)''

Arka Kapak
Kitapta, Başbakan'ın aşağıdaki tarihi tezlerine cevap verilmiştir:
● CHP, İnönü camileri kapattı, sattı, ahır, yatakhane, depo, parti merkezi yaptı!
● Türkçe ezan zulümdür! Türkçe ezan milletin değerlerine saldırıdır! Türkçe ezan iç karartıcıdır!
● CHP, Kur’an-ı Kerim’i yasaklattı, ezanı susturdu! Ezanı Menderes’in DP’si (tekbaşına) aslına çevirdi!
● Dersim isyan etmedi, bahanelerle operasyon yapıldı! Seyit Rıza isyancı değil din mazlumudur! CHP, İnönü Dersim’de katliam yaptı! Dersim Harekâtı’nda zehirligaz kullanıldı!
● Ali Çetinkaya yüzü kapkara bir katildir, cellattır! Ali Çetinkaya İskilipli Atıf Hoca’yı düzmece bir mahkemeyle, “Kararın infazına, şahitlerin sonra dinlenmesine,” diyerek idam etti!
● “Neyi ördün?” Türkiye’yi demir ağlarla CHP değil AKP ördü! Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya Boğaz Köprüsü’ne karşı çıktı!
● Atatürk dönemindeki antropoloji çalışmaları ırkçıdır! “Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesi. Enstitünün bir laboratuvarının resmi. Raflarda yüzlerce kafatası var. İncelenmiş, incelenmeyi bekliyor. (…) Bu insani midir? Bu vicdani midir? Bunun bizim dinimizde, inanç dünyamızda yeri olabilir mi? (…) Kendi soyunun diğerlerinden üstün olduğunu iddia eden hiç şüphesiz şeytanın izindedir.”
● İsmet İnönü dinsel içerikli kitapları (Namaz Hocası ve Mevlid-i Şerif) yasaklattı!
● CHP, Âşık Veysel’i Sivas’a sokmadı! CHP’ye göre saz gerici bir müzik aletidir! CHP döneminde Halk Müziği yasaklandı!
● İsmet İnönü döneminde gaz, ekmek, şeker vb. karneyle dağıtıldı!
● Üç beş çanak çömlek Marmaray’ı dört yıl geciktirdi!
● Kanuni’nin ömrünün 30 yılı at sırtında geçti!
EL-CEVAP’ta, 1950’den 2013’e Cumhuriyet tarihinin neden, nasıl ve kimlerce çarpıtıldığı gözler önüne serilmiş ve Cumhuriyet tarihi ile ilgili en çok merak edilen konulara
belgelerle açıklık getirilmiştir.