2014/04/26

Blogger Yayın Saati Sorununa Yardım Lütfen!

Blogger'ın yayın ayarlarıyla ilgili uzun bir zamandır sorun yaşıyorum. Düzelir diye bugüne kadar bekledim; ama boşuna. Üstelik sorun daha da acayipleşti.

Konuyla ilgili epeyce araştırma yapmama ve ilgili birkaç kişiye sormama rağmen maalesef bir çözüm bulamadım.
Hatta Ayarlar-->Diğer sayfasında Feedburner adresi yoksa o yüzden olabilir, diye bir yorum okudum. Sahiden de öyle bir adres yoktu bende. Hemen oluşturup kaydettim.
Değişen bir şey yine olmadı.
Teknik bir arıza var; ama ne?
Yayınladığım postlar son birkaç aydır Blogger listesine saatler sonra düşüyor. Öyle kısa süreliğine değil. 5 ila 15 saat arası beklemeden sonra. Hatta perşembe günü yayınladığım ''Tiffany'de Kahvaltı'' postunun bekleme süresi 20 saati de geçti.
Yok mu aranızda bu berbat sorunun nereden kaynaklandığını bilen sevgili dostlar?
En son yaşadıklarımı anlatayım: ''Tiffany'de Kahvaltı'' postu listeye düşmemişken bir post daha yazdım o gün. Hani en son yazdığım Google Support'a teşekkür postunu. Yazdım ve yayınladım.
Ne yazık ki o da listelenemedi. Bu kez iki post birden beklemeye başladı. Artık Blogger hazretlerinin canı ne zaman isterse o zaman! Sinirlerim altüst tabii...

Bu şekilde beklerken Kontrol Paneli'ne girdim. Oradaki Okuma Listesi'nden kendi blogumun adını bulup en son hangi postumun göründüğüne bir bakayım dedim ve tıkladım. O an şaşırtıcı bir biçimde, bekleyen iki postun ikisi birden aynı an, aynı saniyeyle göründü ve listelemeye girdi!!
Tamam, dedim. Sorun buradan kaynaklıymış.
Yalnız eskisinden farklı bir görüntüyle listelenmeye başlamışlardı...
Panelde görünen postlarımın hiçbirinde görsel yoktu. Artı noreply@blogger.com şeklinde, diğer bloglarınkinden farklı bir girişle görünüyordu (halen öyle).

Şimdi işin en tuhaf kısmına gelelim:
Yayınlanan bu postlardan sonuncusu, durmadan yayın saati değiştiriyor.
Bu yazıyı yazma nedenim de bu zaten.

Bugün bir arkadaşın blogunda farkettim. Üzerinden iki güne yakın süre geçmiş son postum ''3 saat önce'' diye görünüyordu. Sanki yayın saatini durmadan ben değiştiriyorum, alâkası yok! Blogta perşembe gününe ait tarihiyle kıpırdamadan duruyor.
Nedir bu zamanlama ve yayın karmaşası? Sabır denen şey kalmadı. Blog yazmaktan soğudum resmen.
Bilen biri yardımcı olursa çok sevineceğim. Gerçekten...

Olan biteni bütün detaylarıyla aktarmaya çalıştım. Sorun nedir? Nereden kaynaklanıyor?
Lütfen yardım eder misiniz?


Not: Bu post sağ taraftaki yayın ayarlarında ''Yayınlanma tarihi: 26 04 2014 22:50'' diye görünmesine rağmen listeye yine giremedi :(


* * *

(Ek) BKZ: BLOGGER YAYIN SAATİ SORUNUNA ÇÖZÜM