2015/02/23

Çıkış Yolu

Profesör Dr. Metin Feyzioğlu, ülkemizin yetiştirdiği yüz akı değerlerden, çağdaş bir vizyona sahip, mangal gibi yüreği olan, genç, dinamik, ilkeli bir akademisyen. Atatürk devrimlerine ve laiklik ilkesine sadakatiyle, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına olan sarsılmaz inancıyla, kullandığı medeni üslupla ve hoşgörüsüyle kitlelere hem umut hem ışık olmaya devam ediyor.

Uğur Dündar, üzerinde topladığı erdemler saymakla bitmeyen sayın Feyzioğlu hakkında; kiminle konuşsa ondan övgüyle bahsettiğinden, pek çok kişinin ''İşte aradığımız Cumhurbaşkanı adayı!'' dediğinden söz etmiş ve ardından sıralananları şöyle eklemişti: ''Kardeşim adamda bilgi var, akademik kariyer var, gençlik var, hitabet ve karizma var. Hepsinden önemlisi ilke var. Adı en ufak bir pisliğe karışmamışlık var. Yani çağdaş demokratik hukuk devletlerinde bir liderde bulunması gereken ne varsa, hepsi Profesör Feyzioğlu’nda var. Hatta fazlasıyla var…”

Bu görüşlerin her birine yürekten katılan, onu hayranlıkla izleyen ve destekleyenlerden biri olarak Sayın Feyzioğlu’nun imza gününe gidebilme şansına eriştim. Onu bizzat görüp kitabını imzalatmak ve kısa da olsa sohbet edebilme imkânı bulmak benim için inanılmaz bir heyecandı gerçekten...



Çıkış Yolu tanıtım bülteni şöyle:
Hayatımızda umutsuzluğa yer yoktur.
Başkalarının umutsuzluğa kapıldığı yerde, inancımız, umudumuz olur.
"Çıkış Yolu", özlediğimiz Türkiye'nin yoludur.
Türk Milleti; çok daha güzel, güvenli, mutlu, refah içinde yaşayacağı aydınlık bir geleceğe layıktır. Geçmişte bunu çok daha zor şartlar altında başardık. Bugün de başaracak güçteyiz.
Milletimizin geleceğini, yine milletimizin azim ve kararlılığı aydınlatacaktır. Öğretmenimiz, Türkiye'dir.
Sevdamız, adımız, soyadımızdır Türkiye...


Tam yerine rast geldi, tam zamanında yetişti ''Çıkış Yolu''…
Sevdam, adım, soyadım ve öğretmenim Türkiye!
Sevgiyle, umutla ve inanç içinde okuyorum…